Uspjeh riječkih šahista na velikom natjecanju u Malom Lošinju

20.05.2019.

Šahovski klub Rijeka osvojio srebro u finalu Kupa Hrvatske

Na 28. međunarodnom ekipnom šahovskom festivalu Hrvatskog šahovskog saveza, što se proteklih dana održao u Malom Lošinju, Šahovski klub Rijeka je u finalu Kupa Hrvatske 2019 osvojio srebro.

Velemajstor Marin Bosiočić / Foto: Riječki sportski savez

Velemajstor Marin Bosiočić / Foto: Riječki sportski savez

Ekipu ŠK Rijeka činili su velemajstor Marin Bosiočić (4/6 bodova/), međunarodni majstori Sven Tica (3,5/6), Boris Golubović (3,5/5), Jole Petrov (5/6) i Fide majstor Srđan Zelenika (0,5/1), a drugo mjesto pripalo im je sa 10 osvojenih bodova, odnosno 4 pobjede i 2 neriješena rezultata.

Prava drama odvijala se u posljednjem 6. kolu u kojem su u direktnom meču dvije riječke ekipe ŠK Liburnija i ŠK Rijeka odlučivale o konačnom pobjedniku turnira.

Nakon što su posljednje 3 ploče završile remijem, pobjednika u meču odlučivala je partija na  prvoj ploči na kojoj su se sastala dva najbolja hrvatska igrača velemajstori Ivan Šarić (ŠK Liburnija) i Marin Bosiočić (ŠK Rijeka).

Nakon neizvjesne i dramatične partije pobjedu je ostvario Marin Bosiočić i ŠK-u Rijeka donio diobu 1. mjesta sa GŠK Solin-Cemex i ŠK Zagreb.

Nakon dodatnih kriterija 1. mjesto osvojio je GŠK Solin-Cemex, 2. ŠK Rijeka, a 3. ŠK Zagreb svi s osvojenih 10 bodova i bez poraza.

Rezultati su dostupni na portalu Hrvatskog šahovskog saveza.