Završio Rijeka Open

05.06.2011.

Rui Machado zasluženi pobjednik

Autor: Ivan Milatić

Portugalac Rui Machado pobjednik je petoga izdanja Rijeka Opena. Ovaj 27-godišnjak iz Fara bio je uistinu najbolji tijekom cijelog turnira pa konačnih 6:3, 6:0 nakon sata i 19 minuta protiv Grege Žemlje predstavlja očekivan rasplet. Prvih šest gemova trajalo je više od pola sata a sve nakon toga bilo je jednosmjerna ulica za 110. igrača svijeta koji će od ponedjeljka opet biti među 100 najboljih na svijetu. Žemlja koji je lani bio u polufinalu iz petoga je pokušaja stigao do finala ali je bio miljama daleko od konačnog uspjeha. Devet igara u nizu za Portugalca uz samo šest izgubljenih poena u drugom setu dovoljno govori o njegovoj dominaciji i gotovo savršenoj izvedbi. Ovo je za Machada bio sedmi nastup u finalima challengera i šesta pobjeda pa se može reći da je bio osuđen na uspjeh.

Tenis


U tradicionalnim obraćanjima na kraju turnira okupljenima su se obratili predstavnik Grada Rijeke, zamjenik gradonačelnika mr Željko Jovanović, supervizor turnira Hans Jurgen Ochs, predsjednik TK Kvarner prof.dr. Bruno Grbac, direktor turnira Ivo Pađen i vlasnik licence turnira Fadi Shalabi.
Svi su izrazili zahvalnost sponzorima i svima koji su pomogli turnir i pozvali sve na novo izdanje turnira 2012.
- Prvi sam puta u Rijeci i ovdje mi se jako sviđa. Cijeli sam tjedan igrao dobro. Zadovoljan sam svime i nadam se da ću se vratiti i dogodine - rekao je Machado.
- Bio sam umoran od polufinala, ali uvijek se rado vraćam ovdje gdje se doista osjećam kao kod kuće. Jako mi je drago da je ovaj meč došla vidjeti i moja obitelj, a posebno sestra Tjaša. - rekao je nakon susreta Žemlja.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Marčeljeva draga