Treće izdanje trail utrke

13.06.2019.

Rijeka Trail 2019. ove subote kreće s Trsatske gradine

U subotu, 15. lipnja, s početkom na 9 sati s Trsatske gradine kreće treće izdanje međunarodne utrke 'Rijeka Trail 2019', u kojoj ove godine sudjeluje 260 natjecatelja iz Hrvatske i sedam europskih zemalja

Na prvoj međunarodnoj trail running utrci Rijeka Trail održanoj u subotu, 6. svibnja 2017. godine, u organizaciji Društva za sportove u prirodi Ad Natura, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, sudjelovao je 281 natjecatelj iz 8 zemalja: Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Slovačka, USA, Velika Britanija i Poljska.

Utrka Rijeka Trail kroz tri atraktivne staze: Veli Vrh (14km), Grobnik (27km) i Studena (37km) povezuje grad Rijeku i mjesta (općine) u njegovom neposrednom okruženju: Viškovo, Klana, Jelenje i Čavle promovirajući šetnice i planinarske staze pogodne za šetnje, planinarenje i trail trčanje, nudeći sudionicima mogućnost da ih dožive, osjete i istraže (šetnica uz Rječinu, kanjon Rječine, Žakaljski mlinovi, bunkeri na Velom Vrhu...)

Utrka je dio serijala Kvarner Trails koji promovira Kvarner i njegova prirodna područja, lokalnu zajednicu i ljude, njihovu povijest, tradiciju i kulturnu baštinu s ciljem razvoja selektivnih oblika turizma sa svim benefitima koji oni donose, kako za lokalnu zajednicu, tako i za regiju samu.

Osim utrke Rijeka Trail, serijal Kvarner Trails uključuje trail running utrke na području Hahlića, NP Risnjak, PP Učka, Malinske i Kastva.

Satnica utrke: 

  • 9.00h: start utrke / SVE utrke
  • 10.15h: dolazak prvih natjecatelja utrke 14km - Veli Vrh
  • 11.30h: dolazak prvih natjecatelja utrke 27km – Grobnik
  • 12.40h: dolazak prvih natjecatelja utrke 37km – Studena
  • 16.00h: proglašenje pobjednika i podjela nagrada
  • 19.00h: završetak utrke

Više je dostupno na službenoj stranici utrke Rijeka Trail 2019.

Organizator utrke je Društvo sportske rekreacije 'AD NATURA', a pokrovitelji Grad Rijeka i TZ grada Rijeke.