Mlakom igrom do pobjede

18.11.2013.

Rijeka Jack Pot - Trnava 3:0

Autor: Gordana Hajtic

Mrvicu tek kombinatorike, koja je krasila igru Riječanki prošle sezone, vidjeli smo u posljednjih dvadesetak minuta susreta. No blijeda je to sjena onoga što bi riječke nogometašice mogle ponuditi nekolicini vjernih pratitelja i samima sebi. Obzirom da se na terenu izmijenio gotovo cijeli trenutno raspoloživi igrački kadar seniorki, od ove se utakmice trebalo izvući više. I rezultatski i igrački.

Rijeka Jack Pot

U prvom su se poluvremenu do 34. minute u stopostotnim prilikama izmjenjivale Vrbanić i Morožin svaka po dva puta. I onda je u 35. minuti konačno lopta odsjela u mreži Trnave. Sa polovice Jack Pota, Turkanović je jednom zražnom loptom precizno uposlila Vrbanić koja ulazi u šesnaesterac Trnave i lijepo poslužuje Martić koja se sama našla pred gostujućom vratarkom i nepogrešivo plasirala loptu u mrežu. Narednih deset minuta ništa se nije mijenjalo, osim što je u posljednjim minutama poluvremena gostujuća Grabar izmakla obrani Jack Pota, no brzopleti udarac na sreću poslao je loptu u gol aut.

U drugom poluvremenu, nešto življa igra koja je rezultirala s dva pogotka. U 55. minuti Morožin je lijepo iskoristila asistenciju borbene Martić i iz poluokreta sa otprilike 14 metara prekrasnim udarcem poslala loptu u gol. Pola sata nakon toga jednako lijep gol postiže Valušek udarcem s vrha šesnaesterca. Po desnom boku dobar posao u solo minijaturi napravila je Cicijelj, ušla u šesnaesterac, poslala povratnu loptu prema Valušek koja je znala kako završiti posao.

Malo je ljepote bilo u igri obje ekipe. Mlako i tmurno vrijeme spustilo se i među raspoloženje igračica na terenu. Da je bilo malo više htijenja rezultat bi svakako bio drugačiji, publika zadovoljnija, a vjerojatno i ekipa sretnija. No na kraju, pišu se golovi i bodovi, pa su tako Jack Pot cure danas u ta dva segmenta u plusu za po tri. Ipak u cijeloj priči valja istaknuti danas odličnu Mehmedović koja je po desnoj strani uz Martić unosila puno zbrke u redove Trnave.

Utakmica prošlog kola između Rijeka Jack Pota i Pregrade odgođena je, pa tako sada Riječanke, i dalje trećeplasirane, za drugoplasiranim Splitom zaostaju tri boda uz utakmicu manje.

Slijedeći vikend Rijeka Jack Pot gostuje u Zagrebu kod Žnk Agram.

 

9. kolo Prva HNLŽ
Rijeka, pomoćno igralište Kantrida
Gledatelja: 50
Suci: Perković, 1.pomoćni: Kezele, 2. pomoćni Skender
Delegat: Jurinjak
Strijelkinje: 1:0 Martić ('35), 2:0 Morožin ('55), 3:0 Valušek ('85)
Žuti kartoni: Juko (Rijeka Jack Pot)

Rijeka Jack Pot: Jerbić(g) Juko, Jurić('60 Cicijelj), Turkanović, Martić, Čop(c), Sudan, Mehmedović('78 Konestabo), Stipančević('46 Klarić), Morožin, Vrbanić('56 Valušek)

Trnava: Domjan(g), Herman, Horvat, Videc, Zelić, Požgaj(c), Vugrinec, Vrančić,Grabar, Njari, Trstenjak (Markan, Smrk, Horvat)

Ostali sustreti 9. kola:
Pregrada - Agram 1:8
Split - Marjan 5:1
Dinamo Maksimir - Osijek 0:7

Tablica:
1.) Osijek  27
2.) Split     22
3.) RJP     19 (-1)
4.) Dinamo Maksimir 12
5.) Agram   11
6.) Pregrada 7 (-1)
7.) Trnava 4
8.) Marjan 0

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Krimeja