Podjela bodova u napetoj borbi na Krimeji

26.09.2011.

Rijeka Jack Pot - Dinamo Maksimir 1:1

Autor: Gordana Hajtic

Travnjak Krimeje u nedjelju je bio krcat natjecanjima, nogometašice su došle na red u kasnijem terminu, te se susret pred dobro popunjenim tribinama odigrao pod reflektorima od prve minute. Bez obzira na stanje na ljestvici, utakmice između Riječanki i Zagrepčanki uvijek su čvrste i tvrde, te igračice ovih ekipa ni ovaj put nisu napravile iznimku. Nešto bolji nogomet, uistinu rastrčane, temperamentne i borbene igračice obje ekipe gledali smo kroz prvo poluvrijeme koje je igrom i rezultatom pripalo riječkim nogometašicama. Trener Milanović imao je na raspolaganju sve igračice, tako da je na teren istrčala trenutno najjača postava, s izuzetkom još nedovoljno spremne Morožin koja je u igru ušla tek u drugom poluvremenu.

Rijeka Jack Pot

Prvih dvadeset minuta jackpotašice su dominirale terenom, obrana je bila visoko postavljena i Riječanke su često gostovale na polovici gošći. Prvu odličnu priliku imala je Vrbanić u devetoj minuti, kada je loptu iz kornera glavom poslala za malo preko gola, a nakon toga ponovno Vrbanić na odlično dodavanje Bucifal tuče preko gola. U 16. minuti bilježimo odličan udarac Juko prema golu, no obrana Dinama u posljednji moment loptu skreće u korner. Iz daljine u istoj minuti zatim precizno puca Bucifal, no sigurna gostujuća vratarka Hukman brani. Oko dvadesete minute, Dinamo na kratko preuzima inicijativu, te pritišće Riječanke u vlastiti šesnaesterac. No taj period traje kratko jer već u 25. minuti Juko odvažno, nakon prodora, s vrha šesnaesterca prijeti mreži Dinama, no Hukman predivnom obranom šalje loptu u korner.

I onda u 32. minuti jedna lopta nasumce ispucana sa sredine terena pronalazi Dajanu Vrbanić na vrhu šesnaesterca. Vrbanić lijepo smiruje loptu, vara istrčalu Hukman i precizno sa desetak metara iskosa posprema loptu u mrežu. Uz još dvije prilike Dinamovih igračica, jedne nakon kornera i jednog udarca iz daljine, na odmor se odlazi rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu Zagrepčanke kreću borbenije te se igra prvih dvadeset minuta preselila na polovinu Riječanki. U tom periodu igre bilježimo odličnu kombinatoriku Dinamovki, koje su imale dvije fenomenalne prilike, no samo da bi riječkoj obrani dale povoda da se iskaže, te tako Makar dva puta intervenira i  kada su svi već vidjeli loptu u golu Riječanki, izbija ju s gol crte. Igrala se 65. minuta susreta kada je, nitko ne zna kojim povodom, dosuđen prekršaj u korist Dinama. Slobodni udarac izvela je Žigić i prelijepim udarcem, prevarila do tada odličnu obranu Riječanki i vratarku Grković i postavila konačni rezultat utakmice. I to je, obzirom na stanje na terenu, bio realan rezultat. I da se okolnosti nisu poklopile drugačije, tim rezultatom i prikazanom igrom, obje ekipe i gledatelji otišli bi s Krimeje zadovoljni. No do kraja susreta uz nekoliko poluprilika s obje strane, i dvije odlične prilike u 85. i 86. minuti gostujuće Katarine Kolar, koja je sama izbila pred Grković, a potom oba puta tukla pokraj gola , gledali smo i niz sudačkih pogrešnih odluka koje su uspješno, do tada kvalitetnu utakmicu, uspjele degradirati do kraja.

Ukratko: u protekle četiri sezone od kada gledamo riječke nogometašice u prvoj Hnlž, na domaćem terenu nismo bili svjedoci lošijeg suđenja. Tenzije su se nepotrebno podigle i na terenu i na tribinama i mnogi su gledatelji nezadovoljni suđenjem prije kraja utakmice napustili tribine.

Iznimno smo ponosni na činjenicu da na terene,  pri odigravanju utakmica Prve hrvatske nogometne lige žena,  istrčavanju sutkinje. No nad pitanjem da li su spremne na izazove suđenja u najvišem rangu natjecanja može se postaviti jedan veliki upitnik.

Za Rijeka JP su igrale: Grković(g), Makar, Pavlić, Horvat, Mrakovčić ('79 Vukić), Bucifal ('73 Turkanović), Juko, Jurić(c), Štokan, Zandona ('60 Morožin), Vrbanić

 

Igračice Rijeka JP Dunja Štokan i Mija Mrakovčić protekli su tjedan u Bugarskoj, nastupile u sve tri utakmice hrvatske reprezentacije kvalifikacija za Europsko prvenstvo U-19, te u prijateljskoj utakmici s Makedonijom, u sklopu priprema za kvalifikacije. Nažalost dva poraza, od Nizozemske i Norveške, te jedna pobjeda nad reprezentacijom Bugarske nije bilo dovoljno da se hrvatska ženska nogometna U-19 reprezentacija plasira na Europsko prvenstvo. Posebne čestitke našim curama, koje su unatoč igrama za reprezentaciju i iscrpljujućem putu nastupile u utakmici protiv Dinama.

 

U subotnjem susretu 3. kola kadetkinja lige sjever / zapad u odličnoj utakmici nogometašice Rijeka Jack Pota savladale su kadetkinje Žnk Lepoglava rezultatom 3:1. Golove za Jack Pot postigle su Fućak i Spajić (2). Dinamična, protočna i kvalitetna igra obiju ekipa bila je uistinu poslastica i najbolja uvertira za seniorsku nedjeljnu utakmicu. Do 65. Minute.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Krimeja
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1