Boksački klub "Team Predator"

22.05.2019.

Riječki boksač Franko Tonsa otputovao u Rumunjsku na EP za juniore

Boksački klub "Team Predator" od osnutka prije osam godina već deveti put ima predstavnika na velikoj europskoj boksačkoj sceni. Tako će ga i ove godine u rumunjskom Galatiu, gdje se od 23. svibnja do 2. lipnja održava EP u boksu za juniore, predstavljati Franko Tonsa u kategoriji do 57 kg.

Boksački klub “Team Predator” od osnutka prije osam godina već deveti put ima predstavnika na velikoj europskoj boksačkoj sceni. Tako će ga i ove godine u Rumunjskom Galatiu gdje se od 23. svibnja do 2. lipnja održava EP u boksu za juniore – predstavljati Franko Tonsa u kategoriji do 57 kg. / Foto: Zoran Kralj

Aktualni prvak Hrvatske i osvajač šest međunarodnih zlata putuje u Rumunjsku u sastavu boksačke reprezentacije koju će voditi treneri Mario Nikolić, Mario Preskar i Zoran Kralj ml.

Svoje treće po redu europsko prvenstvo Franko je zaslužio marljivim treningom te nastupima kako u Hrvatskoj pa tako i na međunarodnim turnirima pa ne čudi činjenica da je svojim radom zaslužio još jedan poziv u nacionalnu vrstu.

Učenik Osnovne škole Kozala upravo završava svoje školovanje, i ove godine s prosjekom ocjena 5 zbog čega mu je škola dozvolila odlazak na Prvenstvo.

Franko je ove godine ulazni junior, što znači da ga očekuju protivnici koji su između ostalog ili njegovo godište ili godinu dana stariji, ali njega to ne plaši jer se i ove i ranijih godina već borio i pobjeđivao protivnike starije od sebe.

Same pripreme ove godine nisu bile toliko naporne jer se s nedavno održanog Prvenstva Hrvatske vratio  sa zlatom i ostao u formi. „Ono na što smo stavili naglasak je bila eksplozivna snaga I puno sparinga pa se tako nadamo da čemo se javiti iz Galatia s lijepim vijestima“, navodi njegov trener Zoran Kralj ml. s kojim je Franko jučer otputovao u Galatiju.

Trener također dodaje da su nedavne pripreme u Zadru na koje je Franko otputovao s ocem i trenerom Dejanom Tonsom pokazale dobru formu i izbornik nije puno dvoumio o pozivu ovog mladog boksačkog talenta u nacionalnu vrstu.