9. Swiss Youth Competition

02.05.2017.

Riječke sinkro plivačice u Švicarskoj osvojile zlato i broncu

Za mlađe juniorke Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris nema predaha. Između osvajanja medalja na Državnom prvenstvu i prvih priprema reprezentacije za većinu od njih, ovog su vikenda osvojile i zlatnu i brončanu medalju na jakom međunarodnom natjecanju Swiss Youth Competition koje je ove godine u Zurichu u Švicarskoj održano 9. put.

Sinkro plivačice osvajaju medalje i u inozemstvu

Riječ je o natjecanju za juniorke i mlađe juniorke, a okuplja reprezentacije i klubove iz Europe. Klub Primorje Aqua Maris je nastupao kao jedini hrvatski klub.

U Švicarsku su putovale obje ekipe mlađih juniorki pod vodstvom trenerica Valerije Petrachine i Jelene Garabiljević, dok se je Meri Drašković pridružila ekipi međunarodnih sudaca koji su sudili na natjecanju. Obje ekipe su imale je dobar nastup i ostvarile su odličan rezultat, bodovno čak i bolji nego na Državnom prvenstvu. Pogotovo to vrijedi za prvu ekipu (Matea Butorac, Nina Rubeša, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Enea Šebelja, Ana Kus, Petra Premuš, Andrea Kosanović, Lea Petrović) koja se iz Švicarske vraća s dvije medalje, zlatnom u kombinaciji i brončanom u timu.

Druga ekipa Primorja Aqua Marisa (Lana Kovačević, Sara Sopta Šipić, Ema Ećimović, Angelina Krmpotić, Eni Gudelj, Marta Čorak, Paola Cerović, Chiara Šargač, Lena Okretič, Lucija Hefler) nije došla do medalja, ali su zadovoljne svojim nastupom.

Riječke su plivačice nastupile u svim disciplinama: solo, duo, tim i kombiniranim rutinama.

REZULTATI po disciplinama:

Solo

  • 10. Primorje Aqua Maris 1 (Matea Butorac)        138,2001
  • 24. Primorje Aqua Maris 2 (Enea Šebelja)            122,1852

 

Duet

  •   7. Primorje Aqua Maris 1 (Butorac, Stojšić, r. Radetić)                 136,1963
  • 19. Primorje Aqua Maris 2  (Kovačević, Sopta Šipić, r. Ećimović)       107,6147

 

Tim

  •  3. Primorje Aqua Maris 1           131,1827
  • 12. Primorje Aqua Maris 2          109,2258

 

Kombinirana rutina

  • 1. Primorje Aqua Maris 1           67,5001
  • 6. Primorje Aqua Maris 2                           59,5332

Detaljni rezultati mogu se pogledati n astranica Swiss Youth Competition 2017.

Nakon reprezentativnih priprema u Zagrebu sljedećeg vikenda, mlađe juniorke očekuje priprema nastupa na 17. Primorje Synchro Cupu u lipnju na Bazenima Kantrida.