Paragliding

10.06.2019.

Riječanin Marko Hrgetić na najtežoj avanturističkoj utrci na svijetu

Riječanin Marko Hrgetić iz Paragliding kluba Flumen uspješno se kandidirao na najtežu avanturističku utrku na svijetu, Red Bull X-Alps, koja počinje 16. lipnja. Na natjecanju se takmiči samo 35 natjecatelja, a da bi netko postao dio ove velike sportske priče mora se kandidirati i biti odabran od strane najuspješnijih sportaša svijeta.

Riječanin Marko Hrgetić iz Paragliding kluba Flumen uspješno se kandidirao na najtežu avanturističku utrku na svijetu, Red Bull X-Alps, koja počinje 16. lipnja. Na natjecanju se takmiči samo 35 natjecatelja, a da bi netko postao dio ove velike sportske priče mora se kandidirati i biti odabran od strane najuspješnijih sportaša svijeta. / Foto: Red Bull
Foto: RedBull

Sama utrka kombinacija je paraglidinga/letenja u najvećoj mjeri te trčanja/treckinga/planinarenja, a proteže se od Salzburga do Monaca ukupno 1138 km.

Marko se za utrku, koju je i završiti veliki uspjeh, pripremao posljednjih godinu dana. Praglidingom bavi od 2005. godine, a do je sada je šest puta bio prvak države.