Rijeka „četvorkom“ ispratila i Triglav

26.06.2013.

Pripremni susret: Triglav – Rijeka 0:4

Autor: Ivan Dorian Molnar

Nogometaši Rijeke nastavljaju s dobrim predstavama na pripremama u Sloveniji. Nakon pobjede protiv Olimpije 4:0, identičnim je rezultatom momčad Matjaža Keka svladala i Triglav. Strijelci za novo slavlje „bijelih“ bili su Pilčić (1'), Alispahić (54'), Ajayi (61') i Brezovec (83').

HNK Rijeka / Transferi 2013. / Ilustracija: Goran Grudić

Trener Rijeke, Matjaž Kek, poslao je na teren nešto izmijenjen sastav u odnosu na prošli susret s Olimpijom. U vrhu napada zaigrali su Josip Tadić i Dražen Pilčić, dok Leon Benko nije nastupio. Ispred Vargića u zadnjoj liniji bili su Knežević, Boras, Lešković i Škarabot, a u sredini terena igrali su Čulina, Močinić, Mujanović i Pokrivač.

Za Rijeku je susret krenuo odlično, već u prvoj minuti dosuđen je jedanaesterac. Sever je u kaznenom prostoru srušio Mujanovića,  a iz drugog pokušaja uspješan je bio Dražen Pilčić, koji je natrčao na obranu Curanovića i doveo Rijeku u prednost od 1:0.

Mogla je Rijeka u prvom dijelu i povećati svoju prednost, ali Čulina i Pilčić nisu iskoristili svoje prilike. Curanović je u nekoliko navrata spašavao svoja vrata, posebno u 33. minuti, kada je Močinić nakon što je presjekao jednu loptu dobro pucao, ali vratar Triglava uspio je to zaustaviti.

U drugom dijelu Kek je unio promjene u momčad, a već u 54. minuti to je rezultiralo novim pogotkom. Alispahić je odlično prošao i s ruba kaznenog prostora pogodio za 2:0. Sedam minuta kasnije Nigerijac Ajayi se također upisao u strijelce, kada je glavom poentirao na ubačaj Kvržića.

Triglav nije mogao parirati raspoloženoj Rijeci, koja je još jednom zatresla mrežu Slovenaca do kraja susreta. U 82. minuti konačnih je 4:0 postavio Josip Brezovec odličnim udarcem s 18 metara.

Nakon Stupnika i Olimpije, Rijeka je ponovno ispratila svoje protivnike s četiri pogotka u mrežu bez kapitulacije u obrani, što je svakako dobro uoči početka sezone i europskih ispita, koji uskoro očekuju Kekovu momčad.

 

Pripremni susret: Triglav - Rijeka 0:4 (0:1)

Sportski centar Kranj, 25. lipnja, 18:00

Strijelci: 0:1 Pilčić 1', 0:2 Alispahić 54', 0:3 Ajayi 61', 0:4 Brezovec 83'

Sastavi:

TRIGLAV - Curanović  -Stjepanović, Sever, Boben, Klemenčič - Pokorn, Kongyuy, Đajić, Snoj - Bubanja, Nuić. Još su igrali: Nazić, Križaj, Lavrinc, Đukić, Šušteršič, Juwara, Babrovšek, Vrančić, Perović.

RIJEKA - Vargić - Boras, Knežević, Lešković, Škarabot - Mujanović, Močinić, Pokrivač, Čulina - Pilčić, Tadić Još su igrali: Mance, Kvržić, Marić, Ajayi, Alispahić, Brezovec, Zlomislić, Tomečak, Sharbini, Bertoša.

Tagovi: