HNK Rijeka

12.07.2019.

Pripreme nogometaša Rijeke u Kranjskoj Gori

Autor: Radio Rijeka

Nogometaši Rijeke odradili su jučer u Kranjskoj Gori pretposljednji trening uoči puta u Zagreb na utakmicu Superkupa protiv Dinama. Mir i tišina slovenskih planina, Bijelima su već šestu godinu zaredom pružili idealne uvjete za brusenje forme uoči početka nove naporne sezone.

HNK Rijeka pripreme / Foto: HNK Rijeka

Ugodnih dvadesetak stupnjeva i oblačno vrijeme pratili su posljednje obveze nogometaša Rijeke u Kranjskoj Gori. Nakon odrađene "generalke" protiv ciparskog APOEL-a i pobjede s 4:1, sve je spremno za prvi natjecateljski izazov u novoj sezoni, Superkup protiv Dinama. Jedino što remeti ritam treninga i pripreme za utakmicu su ozljede pojedinih igrača.

Nismo uspjeli u potpunosti izbjeći određene probleme, tako da neki igrači poput Lončara, Pavičića, Escovala i Puljića nisu odradili kompletne pripreme. Posebno brinu Puljić i Escoval koji su propustili skoro cijeli program, a brine i ozljeda Mamića. S druge strane, veseli me povratak Pavičića i Lončara koji lagano hvataju ritam, iako će im trebati sigurno još par tjedana da dođu na svoj maksimum. Nije idealno, ali je sigurno bolje nego što je bilo prošle polusezone. Imamo još vremena, ostalo nam je desetak dana do početka prvenstva i mjesec dana do europskih izazova pa vjerujem da ćemo tada svi biti u idealnom stanju, ističe trener Bijelih Igor Bišćan.

Riječki strateg u subotu protiv Dinama očekuje drugačiji susret u odnosu na onaj u finalu Kupa.

Specifična je to utakmica s kojom otvaramo sezonu. Osjećaj je dobar jer smo taj dvoboj zaslužili osvajanjem Kupa u prošloj sezoni. Bit će to dobra uvertira u početak natjecateljskog dijela, zanimljivo će biti vidjeti kako će to sve izgledati na Maksimiru. Sretni smo što možemo igrati u Superkupu, ali sigurno nećemo mi biti ta ekipa od koje se očekuje da napada, dominira i ima veći posjed lopte. Svjestan sam da to nije realno za očekivati, dobro ćemo procijeniti formu i zdravstveno stanje pojedinih igrača, ali nisam baš siguran da će to biti identična utakmica kao u Puli. Iz tog ogleda imamo pozitivna iskustva i nešto od tamo ćemo primjeniti i na ovaj dvoboj koji nas očekuje, rekao je Bišćan.

Rijeka će danas navečer odraditi posljednji trening te nakon toga otputovati u Zagreb gdje će sutra od 20 sati igrati Superkup protiv Dinama.