VIDEOREPORTAŽA

30.11.2019.

Priča o Orijentu – stogodišnjaku sa Sušaka

Autor: Filip Brnelić Sanja Kapidžić

Nogometni klub Orijent ove godine slavi sto godina postojanja, a oko kluba ponovno vlada izrazito pozitivna atmosfera, prvenstveno potaknuta financijskom konsolidacijom i izvanrednim sportskim uspjesima u iznimno kratkom vremenu.

Nogometni klub Orijent ove godine slavi sto godina postojanja, a oko kluba se ponovno vlada izrazito pozitivna atmosfera, prvenstveno potaknuta financijskom konsolidacijom i izvanrednim sportskim uspjesima u iznimno kratkom vremenu. Nakon što je Orijent pod novim vodstvom kluba savladao 3. Hrvatsku nogometnu ligu te se plasirao u drugi razred hrvatskog nogometa, obnovljen je stadion „Črljenih“ na Krimeji koja posljednjih mjeseci na domaćim utakmicama okuplja sve veći broj zainteresiranih navijača, a ponos Sušaka netom prije završetka prve polovice ligaškog natjecanja drži visoko drugo mjesto.

Nakon što je Orijent pod novim vodstvom kluba savladao 3. Hrvatsku nogometnu ligu te se plasirao u drugi razred hrvatskog nogometa, obnovljen je stadion „Črljenih“ na Krimeji koja posljednjih mjeseci na domaćim utakmicama okuplja sve veći broj zainteresiranih navijača, a ponos Sušaka netom prije završetka prve polovice ligaškog natjecanja drži visoko drugo mjesto.

Uz brojna događanja oko kluba, šuškanja o mogućem plasmanu i u 1. HNL, naznake daljnjih ulaganja u nogometnu infrastrukturu u istočnom dijelu grada, ovaj je stogodišnjak dobio i novu klupsku monografiju na više od 450 stranica koju potpisuje Marinko Lazzarich, koja će se široj javnosti predstaviti u srijedu, 11. prosinca s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Nogometni klub Orijent ove godine slavi sto godina postojanja, a oko kluba se ponovno vlada izrazito pozitivna atmosfera, prvenstveno potaknuta financijskom konsolidacijom i izvanrednim sportskim uspjesima u iznimno kratkom vremenu. Nakon što je Orijent pod novim vodstvom kluba savladao 3. Hrvatsku nogometnu ligu te se plasirao u drugi razred hrvatskog nogometa, obnovljen je stadion „Črljenih“ na Krimeji koja posljednjih mjeseci na domaćim utakmicama okuplja sve veći broj zainteresiranih navijača, a ponos Sušaka netom prije završetka prve polovice ligaškog natjecanja drži visoko drugo mjesto. Na prigodnoj svečanosti kojom je obilježena stota godišnjica Orijentovog postojanja, dodijeljene su nagrade istaknutim pojedincima iz klupske povijesti, među ostalima i legendarnom treneru Ivanu „Đalmi“ Markoviću (posthumno) koji je predvodio momčad koja se 1968. plasirala u drugu Jugoslavensku ligu te momčad četvrtfinalista Jugoslavenskog kupa 1983. godine te najstarijem članu kluba, bivšem igraču Orijenta i dugogodišnjem pratitelju susačkog nogometa, devedesetogodišnjem Branku Jadri s kojim smo imali prilike porazgovarati.

U videoreportaži pogledajte priču o stogodišnjaku sa Sušaka, crtice iz Orijentove bogate prošlosti, aktualnosti iz uzbudljive sportske sadašnjosti i saznajte viziju kluba u njegovoj svijetloj budućnosti.