Iz Rijekinog kadra u nacionalnim vrstama trenutno 11 igrača

09.11.2015.

Pozivi u reprezentaciju: Močinić protiv Rusije, Bezjak u slovenskom kadru za Ukrajinu

Autor: Ivan Dorian Molnar

Izuzetno mi je drago da sam pozvan u reprezentaciju, moram ga opravdati. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci jer jedino tako mogu ponovo izboriti poziv, rekao je Ivan Močinić.

Nogomet

Sjajni nastupi igrača Rijeke nisu prošli nezamijećeno kod izbornika reprezentacija. Iz vodeće momčadi Prve HNL još dva člana Bijelih pozvana su u izabranu vrstu. Ivan Močinić dobio je poziv Ante Čačića za prijateljski ogled s Rusijom 17. studenog, dok jučerašnji strijelac protiv Splita, slovenski napadač Roman Bezjak ulazi u kadar slovenske reprezentacije za EURO-kvalifikacijske oglede s Ukrajinom, 14. i 17. studenog.

Jako mi je drago da sam pozvan u reprezentaciju, moram ga opravdati. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci jer jedino tako mogu ponovo izboriti poziv. I ja i suigrači, rekao je Ivan Močinić kojemu je ovo prvi poziv u reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine

To je još jedan razlog za zadovoljstvo. Prošlo je već neko vrijeme i drago mi je da sam nakon Brazila opet u izabranoj vrsti, ustvrdio je Močinić.

Broj Rijekinih reprezentativaca u ovom se trenutku popeo na 11. Ivan Vargić, Marko Lešković i Ivan Močinić dio su seniorske reprezentacije Hrvatske, dok će Josip Radošević nastupiti za U-21 reprezentaciju koju očekuju kvalifikacijske utakmice za EURO protiv San Marina i Španjolske. Ivan Lucić pozvan je u izabranu vrstu do 19 godina za pripremne oglede protiv Belgije (10. i 12. studenog).

Roman Bezjak i Miral Samardžić branit će boje Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za EURO, Odise Roshi i Bekim Balaj standardni su u kadru Albanije, dok će Stefan Ristovski i Leonard Zuta igrati za Makedoniju.