Bazeni Kantrida

03.07.2019.

Otvoreno ljetno prvenstvo za kadete i juniore u skokovima u vodu od 4. do 7. srpnja

Autor: Filip Brnelić

Od 4. do 7. srpnja na bazenima na Kantridi održava se međunarodno prvenstvo u skokovima u vodu koje će okupiti natjecateljice i natjecatelje u kadetskoj i juniorskoj kategoriji.

Najavljeno 8. Otvoreno ljetno prvenstvo za kadete i juniore u skokovima u vodu

Na konferenciji za medije natjecanje su najavili v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Renato Kostović, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić te trener i skakačica Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“ Andrija Crnić i Dolores Šuša, pozvavši sve da dođu na Kantridu te podrže mlade sportaše.

Prvenstvo će se odvijati u brojnim dobnim kategorijama te pojedinačnim i grupnim disciplinama na jednometarskoj i trometarskoj dasci te platformi, a njegov natjecateljski dio započet će u četvrtak u 15.30 sati. U petak i subotu na rasporedu je cjelodnevni natjecateljski program od 9 do 20 sati, uz nedjeljnu završnicu od 9 do 15 sati, a ceremonija otvaranja održat će se u subotu u 15 sati.

Prvenstvo se zbiva u organizaciji Kluba skokova u vodu „Primorje 2010“, Hrvatskog saveza za skokove u vodu i Riječkog sportskog saveza, a na njemu će sudjelovati 250 skakača iz 7 klubova iz Hrvatske te 19 klubova iz Italije, Srbije, Litve, Mađarske, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Rumunjske, Njemačke, Finske, Francuske, Rusije i Austrije.