Subota, Gradski vrt, 15 sati

16.02.2018.

Osijek – Rijeka: prekinuti negativan niz

Autor: NK Rijeka

Nogometaši Rijeke u subotu (Gradski vrt, 15 sati) gostuju kod Osijeka u utakmici 22. kola Hrvatski telekom Prve lige. Rijeka se trenutno nalazi na trećem mjestu Prve HNL i ima 38 bodova, dva više od četvrtoplasiranog Osijeka.

U povijesti HNL-a i Kupa Hrvatske, Osijek i Rijeka odigrali su ukupno 83 utakmice. Rijeka je upisala 30, a Osijek 34 pobjede, dok je 19 utakmica okončano remijem.

Damir Vuica (24), Bakir Beširević (20) i Josip Balatinac (18) igrači su s najviše nastupa u međusobnim ogledima, dok je Ahmad Sharbini s devet golova najbolji strijelac. Prate ga Stanko Bubalo, Mario Gavranović i Robert Špehar s pet golova.

Kada su u pitanju treneri najveći broj utakmica skupio je Matjaž Kek koji je u 19 ogleda vodio Rijeku upisavši 13 pobjeda, tri remija i tri poraza uz gol razliku 35:13. Prate ga Nenad Gračan i Ivo Sušak koji su vodili deset utakmica, a sadašni trener Osijeka Zoran Zekić skupio je devet utakmica.

Osijek je slavio u oba ogleda ove sezone i tako je prekinuo niz od čak 12 utakmica bez pobjede protiv riječkog prvoligaša,  koji je u ligi samo jednom poražen u Gradskom vrtu u posljednjih sedam utakmica.