3. HNL

19.04.2019.

Orijent 1919 doživio poraz u derbiju

Autor: Sportcom .hr

Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su poraz u derbiju kola odigranom u Trnju. Sudeći prema ljestvici, na Krimeji više nije aktualna borba za drugo nego za treće mjesto: domaćin se pobjedom primaknuo na 2 boda, a Dubrava je pobjedom odmaknula na 8 bodova.

Stadion Krimeja, Orijent 1919

Trener Fausto Budicin koristio je u Trnju više braniča nego inače, u momčad se vratio Tadejević.

- Počeli smo igrati s Travaglijom na krilu, Tadejević je igrao lijevog braniča. Kasnije smo igrali s trojicom stopera. Dali su nam gol odmah na početku, što je domaćinu odgovaralo budući da su čvrsta momčad koja se dobro brani. Nakon desetak minuta počeli smo dobro igrati, uspostavili smo posjed lopte, kontrolirali smo igru iako nismo imali šansi.

U drugom dijelu smo dobro igrali, imali smo nekoliko šansi... Imali su i oni iz čudnih situacija, suđenje je inače bilo domaćinsko, ali neću o tome. Nakon što smo izjednačili imao sam osjećaj da ćemo osvojiti tri boda, imali smo dvije šanse za vodstvo, ali se još jednom potvrdilo pravilo da teško zabijamo, a lako dobivamo golove.

Kažu mi da je situacija kod gola bila sumnjiva, ali smo prejeftino primili gol na postavljenu obranu. Nakon takve pogreške nismo ni zaslužili više!

Žao mi je jer smo dobro izgledali u polju, moram reći da je Trnje dobra momčad, mlada, poletna i puna motiva, kaže Budicin.

Treća HNL - Zapad, 26. kolo
TRNJE - ORIJENT 1919 2:1

Igralište Trnje. Gledatelja: 300
Sudac: Zdravko Fotivec (Špičkovina)
Strijelci: 1:0 Marić (5), 1:1 Fatić (72), 1:2 Martinović (88)
Žuti kartoni: Marić, Martinović, Radić (Trnje), Travaglia, Fatić, Mohorovičić (Orijent 1919)

TRNJE: Gudelj, Abramović (80 Knez), Radić, Vukadin, Jerbić, Kožić, Martinović (88 Gašparac), Malekinušić, Marić, Rilov (85 Hasan), Muhar

ORIJENT 1919: Popović, Vidas, Jergović, Tadejević (81 Srzentić), Andrić, Travaglia (63 Čanković), Mohorovičić (86 Žeželj), Fatić, Weitzer, Monjac, Iličić