Riječki klub kompromitirao šanse za ulazak u drugu ligu

22.03.2019.

Opatija protiv Dubrave igra za Orijent 1919

U drugu ligu može se plasirati jedan od tri prvoplasirana kluba, Dubrava u četiri utakmice u nastavku sezone ostvarila četiri pobjede.


Foto: Lario Tus, MojaRijeka

Orijent 1919 je dvama porazima uvelike kompromitirao šanse za plasman u drugu ligu.

Druga liga u sezoni 2019/20 popunjava se prema Članku 39. propozicija natjecanja u kojima piše sljedeće:

U natjecateljskoj godini 2019./2020. Drugu HNL će činiti 16 klubova i to: Klub (klubovi) koji je/su u prvenstvu 2018./2019. ispao/li iz Prve HNL, klubovi koji su u prvenstvu 2018./2019. igrali u Drugoj HNL, a nisu se plasirali u Prvu HNL, klubovi koji su se plasirali do zaključno trinaestog mjesta u Drugoj HNL u natjecateljskoj godini 2018./2019. te tri (3) kluba prvaka tri skupine Treće HNL.

Ako ni jedan klub Treće HNL, pojedine skupine, plasiran od 1. - 3. mjesta ne dobije licencu za Drugu HNL ili odustane od nastupa u Drugoj HNL u prvenstvu 2019./2020. u Drugu HNL plasirat će se bolje plasirani klub iz jedne od druge dvije skupine, zaključno s trećim mjestom u skupini, koji je dobio licencu za Drugu HNL.

Dakle, iz Treće HNL - Zapad u drugu ligu može se plasirati jedan od tri prvoplasirana kluba.

Vodeći Vinogradar još uvijek nije službeno odustao od druge lige iako sve upućuje da klub iz Mladine ni ove sezone neće iskoristiti pravo prvaka na plasman u viši rang.

Međutim, Dubrava je istaknula ambiciju za ulazak u drugu ligu prije nego što je trener Igor Cvitanović otišao u Istru 1961.

Najveći Orijentov problem je što Dubrava bez Cvitanovića nastavlja nizati pobjede.

Dubrava je pobjegla na šest bodova, u četiri utakmice u nastavku sezone ostvarila je četiri pobjede, u idućem kolu igra protiv Opatije na Kantridi.

- Nama je prednost što se igra na velikom i relativno dobrom terenu na Kantridi, optimistično je utakmicu najavio trener Darko Šantek za sportnews.hr.

Nema sumnje da Opatija u subotu igra za Orijent 1919 pod uvjetom da riječka momčad ostvari pozitivan rezultat u Poreču bez obzira tko bude vodio momčad.