Nogomet

09.07.2019.

Nogometaši Orijenta 1919 počeli pripreme za drugu ligu u naglašeno pozitivnom ozračju na Krimeji

Autor: Sportcom .hr

Trening gledalo tridesetak kibica predvođenih Brankom Jadrom, koji se dobro sjeća utakmica momčadi Orijenta koja je 1968. godine ušla u drugu ligu bivše države.

HNK Orijent 1919

Nogometaši Orijenta 1919 počeli su pripreme za drugoligašku sezonu. Odavno se na Krimeji igrao drugoligaški nogomet, odavno ozračje na Krimeji nije bilo ovako poticajno.

Nakon dužega razdoblja na jednom treningu Orijenta pojavilo se tridesetak kibica predvođenih Brankom Jadrom, najstarijim članom Orijenta koji se dobro sjeća utakmica momčadi Orijenta, koja je 1968. godine ušla u drugu ligu bivše države.

Sve je ovog ponedjeljka podsjećalo na dane kada je na treninge Orijenta dolazilo više gledatelja nego na  utakmice većine susjednih klubova.

Prvi trening Fausto Budicin odradio je nakon pozdravnih riječi predsjednika Saše Matijaša, prvog predsjednika u novijoj klupskoj povijesti koji je u jednoj sezoni praktično preskočio dvije lige, a da nije bilo reorganizacije natjecanja!

Matijaš se obratio pretežito istim igračima koji su ostvarili plasman u drugu ligu, Orijent 1919 ima izrazito mladu momčad pojačanu dvojicom iskusnih igrača, Vedranom Gercom i Marijom Tadejevićem.

Pojavilo se nekoliko novih igrača među kojima je jedino bivši igrač Orijenta Matija Petrović (Kopar) nešto stariji.

Anton Baltazar Bogolin i Kristijan Flego (Opatija), Leon Petrović (SPAL) i Matej Šantek (Dinamo II) mladi su domaći igrači koji na Krimeji traže afirmaciju, jedino je Jakob Šprem (Varaždin) morao potražiti mjesto za stanovanje u Rijeci.

Na prvom treningu bili su: Herman, Popović, Benulić, Čanković, Vidas, Andrić, Žeželj, Fatić, Gerc, Iličić, Fumić, Mohorovičić, Travaglia, Leskur, Monjac, Mioč, Tadejević, Hasičić, Babić, Srzentić, Petrović, Šantek, Petrović, Bogolin, Šprem, Flego.

Broj igrača idućih dana povećat će se za nekolicinu igrača koji su najavili dolazak na probu, a nakon povratka Rijeke iz Slovenije s Rujevice na Krimeju stižu na posudbu mladi igrači Rijeke (Pandur, Liber, I. Smolčić...).

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Krimeja