Ivan Močinić produžio vjernost Rijeci

17.06.2014.

Močinić: Sretan sam što ostajem u Rijeci, dat ću sve od sebe za klub

Autor: Ivan Dorian Molnar

Nije sve bilo baš najsjajnije proteklih dana, nakon ozljede sam se morao vratiti iz Brazila. No, sada sam presretan jer sam produžio ugovor s Rijekom, za koju ću nastaviti davati sve od sebe, rekao je Ivan Močinić.

Ivan Močinić

Ivan Močinić bit će igrač Rijeke i sljedeće sezone, a možda i do ljeta 2018. godine. Daroviti veznjak Bijelih vratio se iz Brazila nakon ozljede i produžio vjernost prvoligašu s Kantride na četiri godine.

Posljednjih dana nije bilo sve blistavo, nakon ozljede sam se morao vratiti iz Brazila. No, sada sam presretan jer sam produžio ugovor s Rijekom, za koju i dalje davati sve od sebe. Nadam se da ću igrati još bolje, dati sve od sebe kao i u ove tri godine do sada. Nadam se isto tako i boljim rezultatima, ova momčad može puno, rekao je Ivan Močinić.

Pregovori su možda potrajali malo duže nego očekivano, no pojasnio je Močinić zbog čega je bilo tako.

Želio bih reći da je sve skupa duže trajalo zbog Brazila. Želio sam se koncentrirati na Svjetsko prvenstvo, ali znao sam da ću po povratku produžiti ugovor. Zadovoljan sam svim uvjetima, a inače sam sve ranije dogovorio s predsjednikom, kazao je Močinić.

Presretan zbog ostanka Ivana Močinića je i predsjednik Rijeke Damir Mišković, koji je samo zbog produžetka ugovora stigao u Rijeku s puta.

Da nismo imali Močinića, morali bi dovesti Močinića, poručio je uz osmijeh odmah na početku čelni čovjek kluba te istaknuo važnost ovog potpisa.

Najveći uspjeh prijelaznog roka je produžetak ugovora s našim darovitim veznjakom. Da budem iskren, rekao sam onaj dan kad smo izlazili iz press centra prije nekoliko tjedana, da smo se dogovorili i stisnuli smo ruke. Znali smo da će Močinić po povratku iz Brazila potpisati za Rijeku. Zadovoljan je uvjetima, a mi smo ponosni što je on dio naše škole. Ubuduće bi želio vidjeti još mladih igrača kako idu njegovim putem, a to nije lako. Za to je potrebno uložiti puno truda i rada. Vratio sam se s puta samo zbog njega, on je održao riječ. Želim mu puno sreće u daljnjim igrama za Rijeku, kazao je Mišković.

Odgovorio je predsjednik Rijeke i na špekulacije o navodnom problemu u pregovorima s Močinićem oko fiksne odštete.

Problem fiksne odštete se spominjao, ali ona ne postoji. Puno se pisalo po medijima, razne dezinformacije. Ono što postoji je dogovor, u kojem stoji da ako dobijemo ponudu koja će zadovoljiti i njega i klub, on može otići igrati u neku drugu sredinu. Mi smo koncentrirani da u ovoj godini Močinić igra za Rijeku, sasvim sigurno još bolje nego prošle sezone, zaključio je Damir Mišković.

Tajanstven je bio čelni čovjek kluba na pitanja o mogućim novim dolascima, istaknuvši zadovoljstvo do sada učinjenim. No, prema svemu sudeći, na Kantridi bi tijekom prijelaznog roka moglo osvanuti još poneko novo ime.