Maksimir - Orijent

22.02.2019.

Mikac: Razmišljam samo o Maksimiru!

Autor: Sportcom .hr

Orijent 1919 sezonu nastavlja subotnjom (15) utakmicom u Maksimiru, koji se u prvom dijelu sezone na Krimeji predstavio kao momčad koja se nadigrava kroz posjed lopte što je karakteristika svih zagrebačkih momčadi.

Orijent momčad

- Gledao sam utakmicu na Krimeji. Zagrebačke momčadi imaju puno veću bazu, tamo ima jako puno dobrih igrača. Poznajem trenera Gorana Gajzlera, naslijedio sam ga u Naprijedu, dobro radi. Ove sezone ima nešo slabije rezultate nego prošle, igraju na posjed, pokušavaju igrati moderno. Na nama je da probamo iskoristiti njihove slabosti, jedni o drugima znamo sve. Početak je uvijek bitan, dobro smo odradili pripreme i vjerujem da smo na dobrom putu, kaže trener Orijenta 1919 Marin Mikac.

Roster je zimus pojačan s Fatićem, Travaljom i Tadejevećim koji ne igra?

- Tadejević ima neobičnu ozljedu, koja je ga je dva, tri tjedna izbacila iz ritma. Ovaj tjedan ulazi u trenažni proces, s obzirom da je iskusni profesionalac brzo će se vratiti. U Maksimiru vjerojatno neće igrati.

Cilj je druga liga koju treba potvrditi plasmanom, što znači da imperativi postoje?

- Sve je to stvar percepcije. Koliko ja znam, nema imperativa! Najveći pritisak stvaramo mi, stručni stožer i igrači koji bismo željeli igrati ligu više. Posebice se to odnosi na mlade igrače koji su na početku karijera. Uvijek ponavljam isto, ne gledam daleko jer me život naučio da nema ništa od toga. U ovom trenutku razmišljam samo o Maksimiru! Što se mene tiče, to je naš jedini cilj u prvenstvu.

Drugi cilj je unaprijediti igru, jeste li tijekom priprema ideje uspjeli sprovesti u djelo?

- Pripreme su uz selekciju igrača najjači adut svakoga trenera. Imali smo dosta vremena da u utakmicama bez natjecateljskog pritiska dosta toga probamo u igri. Ljetne su pripreme uvijek jače nego zimske zbog boljega vremena, mislim da smo u ovim pripremama napravili mali iskorak. Nije to još razina igre koju bih ja htio, ali polako idemo prerma tome. Dečki se polako navikavaju, prve utakmice će pokazati u kojoj smo fazi u tom procesu.