8. i 9. rujna

06.09.2018.

Međunarodni turnir za mlade odbojkašice "Open Days Volleyball" u dvije riječke dvorane

Autor: Filip Brnelić

Šesto izdanje turnira „Open Days Volleyball“ okupit će riječke i talijanske odbojkašice 8. i 9. rujna u Dvorani mladosti i dvorani Centra Zamet.

Najavljen međunarodni turnir za mlade odbojkašice „Open Days Volleyball“

Na turniru će nastupiti pet talijanskih i deset ekipa s riječkog područja koji će se natjecati u tri dobne kategorije – do 14, do 16 godina te u otvorenoj grupi za juniorke i seniorke. Finalne utakmice turnira igrat će se u nedjelju na Zametu s početkom u 12 sati, a ulaz je slobodan.

Na najavnoj konferenciji turnir je predstavljen kao pravi način započinjanja natjecateljskog dijela sezone, koji će mladim djevojkama dati prostor za stjecanje iskustva međunarodnih utakmica te pobuditi dodatan impuls za bavljenje sportom. Davorka Lukež, predsjednica Ženskog odbojkaškog kluba Sušak navela je kako se „Open Days Volleyball“ naizmjenično održava u Rijeci i Italiji, pri čemu putovanje i druženje s vršnjacima služi kao dodatna motivacija za aktivno treniranje.

Kapetanica seniorske ekipe ŽOK Sušak Marta Božić kazala je kako dvodnevno natjecanje predstavlja idealnu priliku mladima za bavljenje sportom, socijalizaciju, stjecanje novih prijateljstava i kontakata, kao i dobru promociju odbojke.

Međunarodni turnir “Open Days Volleyball” zbiva se pod organizacijom Riječkog sportskog saveza, Odbojkaškog saveza PGŽ i Ženskog odbojkaškog kluba Sušak.