Orijent 1919

17.12.2018.

Matijaš: Imamo pravo očekivati plasman u drugu ligu

Autor: Sportcom .hr

Zašto da ne iskoristimo priliku ako nam se ukaže? Mislim da prema svemu imamo pravo očekivati plasman u drugu ligu, naglašava predsjednik Orijenta 1919.

HNK Orijent 1919

Čelnici Orijenta 1919 upriličili su oproštaj od godine u hotelu Navis na Preluci gdje su se okupili igrači, stručni stožer, sponzori i prijatelji.

Godina na izmaku ostaje upamćena po usponu Orijenta 1919 otkada je u rujnu predsjednik postao Saša Matijaš:

- Znao sam sam što želim, u kojemu pravcu želim ići, ali nisam se nadao da ćemo u samo nekoliko mejseci pokrenuti ovakvu lavinu i ovako puno stvari odraditi. Doduše, Marinko Koljanin i ja smo od jutra do mraka bili u klubu, odradili smo veliki posao. Mene teren nije nikada puno opterećivao, smatram da su rezultati momčadi posljedica rada u klubu, pozitivnog ili negativnog. Prvo je trebalo srediti stvari u klubu, stvoriti temelje da bi se klub počeo dizati. Orijent nije izgubio kult ili draž, to je Orijent uvijek imao. Njemu su se malo temelji urušili, to je trebalo popraviti. Kada se to sve sredi, onda dođu rezultati na terenu. Nisam baš mislio da ćemo biti drugi na ljestvici, ali ni u jednom trenutku nisam sumnjao da ćemo biti ispod petog mjesta, kaže Matijaš.

Rezultati u prvom dijelu djeluju obećavajuće:

- Osjetili smo da možemo, put prema drugoj ligi se otvorio i zašto ne napasti prvo mjesto i pokušati ući u drugu ligu. Nije to nerealno! Jasno, treba se puno toga prije posložiti i odraditi, to ćemo početi raditi u veljači, a negdje u travnju znat ćemo otprilike gdje smo. Mi smo ove sezone planirali stabilizirati klub u trećoj ligi, pa onda napraviti iskorak. Ali zašto da ne iskoristimo priliku ako nam se ukaže? Mislim da prema svemu imamo pravo očekivati plasman u drugu ligu, naglašava Matijaš.

I na kraju kratki rezime prve polusezone u mandatu predsjednika:

- Zadovoljan sam na svim poljima, zadovoljan sam sa sponzorima, s odazivom publike... Pričali su mi da je Orijent ovakav klub, ali nisam baš to tako doživljavao. Tek sada prvi put doživljavam Orijent kao kultni klub. Znam da su sada očekivanja velika, ali ja uvijek u poslu imam velika očekivanja. Ljestvicu treba visoko podignuti, ali ne trebamo biti nerealni. Dovoljno je prisjetiti se gdje smo bili prije nekoliko mjeseci. Rekao sam da želim stati na svaku stepenicu, veseliti se svakom iskoraku i hvala svima koji su se prije nas penjali po stepenicama, uspješno ili manje uspješno, poručuje Matijaš.