Pikado

22.09.2015.

'Matejna Open 2015' otvorila novu sezonu pikada u Rijeci

Autor: Ines Brežnjak

U nedjelju 20. rujna u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu, tradicionalnim prvim RiMaster turnirom 'Matejna Open 2015.' koji se održao u organizaciji Pikado kluba Nevera započela je nova sezona pikada u Rijeci. Turniru se odazvalo oko sedamdesetak pikadista, a natjecanje je održano u ukupno pet kategorija – Dame, C liga, B liga, Open turnir i DYP parovi.

Nakon dvomjesečne ljetne stanke, pikadisti i pikadistice Primorsko-goranske županije vratili su se na 'crtu' te novu sezonu započeli RiMaster turnirom na Viškovu koji je okupio oko sedamdesetak igrača i igračica, što je jako dobar odaziv za prvi službeni turnir ove sezone. U lijepom ambijentu Doma hrvatskih branitelja igralo se od podneva pa sve do kasnih večernjih sati, kada je završila posljednja kategorija dana, DYP parovi (slučajni parovi). Organizatori Pikado klub Nevera i ovog su se puta potrudili da svima prisutnima na turniru bude ugodno te da turnir svima ostane u lijepom sjećanju.

U kategoriji Dama natjecalo se ukupno 12 igračica, a najbolja je ovog puta bila Zorica Beslać (DM Štrige) koja je u finalu nadigrala prošlogodišnju ukupnu pobjednicu RiMaster turnira, Jelenu Nožarić (Romano Morčić). Kod C ligaša slavio je Luka Mlekuž (Gorovo) nadigravši u finalu Luku Jovanovića (Lovran C), mladog i perspektivnog dečka koji je nakon iznimnih rezultata u juniorskoj konkurenciji počeo redati odlične rezultate i kod seniora. U kategoriji B ligaša pobjedu je odnio Alen Sliško (Formula 1 New school). Ajo, kako ga od milja zovu, s dobrim je rezultatima nastavio i ove sezone nakon što je prošle sezone briljirao u C ligi te je bez ikakvog pogovora bio jedan od najboljih trećeligaša u županiji. U najelitnijoj kategoriji dana, Open turniru, slavio je Robert Grubiša (Fortuna), dok je u konkurenciji DYP parova najbolji bio tandem Sandro Žunić  / Siniša Laptošević.

 

Poredak osvajača odličja na prvom RiMaster turniru 'Matejna Open 2015':

DAME

 1. Zorica Beslać (DM Štrige)
 2. Jelena Nožarić (Romano Morčić)
 3. Irena Predovan (Romano Morčić)

C LIGA

 1. Luka Mlekuž (Gorovo)
 2. Luka Jovanović (Lovran C)
 3. Dragan Ružičić (Kastav B)

 

B LIGA

 1. Alen Sliško (Formula 1 New school)
 2. Tomislav Tomljenović (Romano desperados)
 3. Siniša Laptošević (Romano desperados)

OPEN

 1. Robert Grubiša (Fortuna)
 2. Dalibor Knez (Taurus Comtel)
 3. Igor Vlah

DYP PAROVI

 1. Sandro Žunić / Siniša Laptošević
 2. Blaženka Predovan / Dalibor Knez
 3. Marija Petričević / Igor Vlah

 

Matulji ugošćuju prvi ovogodišnji HPS Masters

Samo tjedan dana nakon prvog županijskog turnira, na rasporedu je i prvi hrvatski HPS Masters, koji će se i ove godine održati u Matuljima u dvorani OŠ Dr. Andrije Mohorovića. Nakon uspješnog prvijenca prošle godine, Matulji su ponovo dobili čast ugostiti jedan od najvećih hrvatskih turnira u pikadu koji će zasigurno privući igračku elitu iz Hrvatske. Turnir je na rasporedu u subotu 26. rujna, a prva od tri discipline za seniore koja će se igrati započinje u 10:00 sati.

 

Ovog tjedna početak druge i treće županijske lige

Osim turnira, ovog je tjedna na rasporedu početak druge i treće županijske lige. Treća liga (C liga) skupina Rijeka svoje će prve utakmice u sezoni 2015./2016. odigrati u srijedu 23. rujna, dok će drugoligaši s natjecanjem započeti u petak 25. rujna.

Tagovi: