KRIZA NA KRIMEJI

20.03.2019.

Marin Mikac večeras postaje bivši trener, Marinko Koljanin privremeno rješenje na klupi?

Autor: Sportcom .hr

Damir Milinović razgovarao s dopredsjednikom Orijenta 1919 Marinkom Koljaninom, ništa nije dogovoreno budući da riječki trener još uvijek nije formalno otišao iz Kopra.

Stadion Krimeja, Orijent 1919

Saša Matijaš zakazao je večeras sastanak Izvršnog odbora Orijenta 1919, predsjednik istoga dana dolazi iz Kine. Sastanak je izvanredni, najvažnija točka dnevnog reda je status trenera.

Marin Mikac praktično je bivši trener, izgleda da je Mikac bio u pravu kada je rekao da su u teškom porazu (0:5) od Zagorca eskalirali puno dublji problemi u klubu.

Budući da čelnici Orijenta 1919 zadnjih dana intezivno razgovaraju s potencijalnim trenerima, odnosi su se očito toliko poremetili da će nakon večerašnjeg sastanka Izvršnog odbora Jose Mourinho prije postati nego Marin Mikac ostati trener Orijenta 1919.

Među izglednim kandidatima za novog trenera neočekivano se pojavio Damir Milinović, koji večeras neće postati trener Orijenta 1919. Milinović je u ponedjeljak neočekivano raskinuo ugovor s Koprom, u utorak je razgovarao s dopredsjednikom Orijenta 1919 Marinkom Koljaninom.

Razgovor je kratko trajao, ništa nije dogovoreno budući da Milinović još uvijek nije formalno otišao iz Kopra. Milinović i Koljanin eventualno bi mogli nešto konkretno dogovoriti kada riječki trener riješi odnose s Koprom, ali nitko ne zna kada bi se to moglo dogoditi i hoće li Milinović do tada dobiti neku drugu ponudu.

S obzirom na platežnu moć Orijenta 1919, unosniju ponudu neće mu biti teško pronaći!

Orijent momčadUoči večerašnjeg sastanka jedino se zna da Orijentu 1919 treba novi trener već za utakmicu idućeg kola. Razlaz s Marinom Mikcem zatekao je čelnike Orijenta 1919, koji večeras vjerojatno neće imenovati novog trenera budući da nisu stigli obaviti razgovore sa svim kandidatima.

Nema potrebe za ishitrenim odlukama ako u klubu postoji privremeno rješenje, utakmicu u Poreču može voditi dopredsjednik Marinko Koljanin, koji je po vokaciji trener s dugogodišnjim iskustvom.

Zanimljivo je da Danilo Butorović nije u kombinacijama. Bivši trener otišao je iz Orijenta 1919 nakon 7. kola, ostavio je momčad na prvom mjestu prije nego što je postao pomoćnik Slavenu Biliću u Al-Ittihadu.

Butorović se vratio kući, zadnjih se dana pojavljivao na Krimeji kao gledatelj, ostao je u dobrim odnosima sa svim igračima koje je selekcionirao zadnje dvije sezone, ali se izgleda nešto promijenilo u odnosu s čelnicima kluba.

Kao što reče Mikac, na vidjelo su izašli skriveni problemi u klubu.