HNK Rijeka

15.05.2018.

Mance: Treba reći da je Rijeka u 2018. godini uvjerljivo prva

Autor: Sportcom .hr

Eventualne razloge zbog čega do kraja sezone nismo bili u ozbiljnijim kombinacijama za titulu prvaka više treba tražiti u jesenskom dijelu, kaže pomoćnik sportskog direktora Rijeke.

Ivan Mance (foto: www.nk-rijeka.hr)

Rijeka se remijem (0:0) protiv Cibalije kolo prije kraja sezone oprostila od titule prvaka:

- Nismo zadovoljni rezultatom u Vinkovcima, ali moramo prihvatiti posljedice toga i pripremiti se da sezonu završimo na dostojanstven način, da se pobjedom oprostimo od navijača i da onda počnemo pripreme za iduću sezonu. Htjeli smo dovesti prvenstvo u neizvjesnost do zadnjeg kola i zato je razočaranje veliko. Nismo u Vinkovcima odradili ono što smo planirali i htjeli, ali tako je to u nogometu. Brkić je branio izvanredno, obranio je neke lopte koje se rijetko brane. Razočarani smo bez obzira što je junak utakmice bio njihov vratar. Krenuli smo solidno u utakmicu, stvarali smo prilike, imali inicijativu, sve je imalo smisla. Na kraju više nismo imali ideju, napadi su nam bili stihijski i kao što to često biva, Cibalia nas je mogla kazniti. Sluga je izvanredno reagirao i spasio utakmicu, moglo je završiti katastrofom za nas nakon svega što smo prikazali.

Mislim da je moralo biti više odlučnosti s naše strane, kao da se čekalo da će netko drugi dati gol, nitko nije preuzeo odgovornost. Previše smo igrali u širinu, znamo da je Kek profesionalac i znalac, sigurno je već analizirao utakmicu, vjerojatno će igračima na prvom treningu objasniti zašto je nedostajalo koncentracije u završnici, rekao je pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance u javljanju za Radio Rijeku.

Turbulentna sezona privodi se kraju:

- Treba reći da je Rijeka u 2018. godini uvjerljivo prva, osvojila je najviše bodova. Naravno da će balkanski mentalitet odmah predbaciti da se to dogodilo  zbog toga što su drugi slabi, a ne zato što smo mi bili dobri. Eventualne razloge zbog čega do kraja sezone nismo bili u ozbiljnijim kombinacijama za titulu prvaka više treba tražiti u jesenskom dijelu. Da nam je netko na polusezoni rekao da ćemo se do zadnjega kola boriti za titulu prvaka, vjerojatno bismo pomislili da mu nije dobro. A evo, uspjeli smo, kaže Mance.

U zadnjem kolu na Rujevicu stiže Hajduk:

- Igramo derbi, obje momčadi  sezonu žele završiti na drugom mjestu. Ne bih volio kalkulirati time da će Hajduk razmišljati o finalu Kupa, mi na utakmicu gledamo kao na svojevrsno finale, želimo pobijediti i osvojiti drugo mjesto. Nećemo se zavaravati da će Hajduk biti opušten, sigurno će na Rujevici pokušati osvojiti drugo mjesto. Kek je toliko iskusan trener da sigurno zna što treba napraviti, jasno da bismo se navijačima htjeli zahvaliti pobjedom protiv Hajduka. Na Rujevici želimo uvijek pobijediti, znate kako su kod nas prolazili europski velikani, podsjeća Mance.

Uskoro opet počinje preslagivanje momčadi.

- Svi smo bili svjesni da je ovo bila sezona promjena u kojoj  smo prodali većinu igrača iz trofejne generacije. Doveli smo druge igrače, Kek je to jako dobro posložio. Neki će otići, opet ćemo složiti jaku i konkurentu Rijeku u granicama našeg budžeta i onda se posvetiti stvaranju momčadi i atmosfere, zaključuje Mance.

Izvor: Sportcom