Teška situacija za riječkog košarkaškog prvoligaša

09.01.2017.

Kvarner 2010 u zoni ispadanja, Butorac i Pešut nova pojačanja

Autor: Ivan Dorian Molnar

Proteklog tjedna košarkaši Kvarnera 2010 doživjeli su svoj 11. poraz u A-1 ligi i potonuli gotovo na samo dno. Puni plijen na Zametu u derbiju začelja uzela je Gorica (73:77), pa se nakon 13 odigranih kola Riječani nalaze na pretposljednjem mjestu. Kvarneraši su morali proširiti roster, ekipi su se pridružili Dino Butorac i Mario Pešut.

Košarka

Na dva nova imena može računati trener Kvarnera 2010 Marijan Mance. Prošle sezone hit hrvatskog prvenstva, četvrta momčad u državi nakon trolista ABA-ligaša, no u novoj natjecateljskoj godini Riječani se grčevito bore za opstanak. Posljedica je to drastičnog smanjenja budžeta, odlaska nekoliko stožernih igrača – problema s kojima su se mučile neke druge momčadi koje su sada na vrhu (Jolly, Šibenik...).

Bek Mario Pešut u redove Kvarnera 2010 stigao je iz Njemačke, dok je novo playmakersko ime u Rijeci Dino Butorac, bivši član A-2 ligaša Jazine Arbanasi.

To su igrači koji će rasteretiti Maura Veljačića na "jedinici", radimo na dovođenju još ponekog pojačanja do kraja prijelaznog roka u četvrtak, rekao je sportski direktor Kvarnera 2010 Marko Šamanić, koji osim na prinovama radi i na poboljšanju financijske situacije u klubu.

Sljedeću utakmicu Riječani igraju 21. siječnja u gostima kod Zadra.

Tagovi: