Počeo proces ishodovanja drugoligaške licencije

18.02.2019.

Krimeja do kraja sezone dobiva stolice

Autor: Sportcom .hr

Najveći problem je komunikacija publike, igrača i službenih osoba, što je inače problem ovako starih stadiona, kaže dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin.

Stadion Krimeja, Orijent 1919

Predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i Igor Načinović iz Rijekasporta obavili su na Krimeji razgovore s predstavnicima Komisije za licenciranje HNS-a, sušački klub počeo je proces ishodovanje drugoligaške licencije:

- Pregledali smo na Krimeji sve što je potrebno, ovo su bili prvi razgovori. Najvažnije da se moraju postaviti stolice, bez toga se ne može dobiti licencija. Isto tako za gostujuće navijače moramo osigurati ulaz na sjevernoj strani stadiona s ulice Martina Kontuša, morat ćemo postaviti stepenice. To su najveći zahvati. Najveći problem je komunikacija publike, igrača i službenih osoba, što je inače problem ovako starih stadiona. Postoji nekoliko rješenja, jedno je da otvorimo staru ložu, postoji ulaz s Kumičićeve ulice kojim bismo rasteretili sadašnji ulaz. Sve su to tehnički problemi koje moramo riješiti do kraja ove sezone. Dugoročno rješenja bilo bi uređenje svlačionica što planiramo za iduću sezonu, tada bismo u potpunosti zadovoljili sve uvjete. Ove godine u proračunu nema novaca za uređenje svlačionica, niti bismo stigli na vrijeme sve odraditi. Arhitekt Siniša Zdjelar dobio je klupsku punomoć da u izravnim kontaktima a HNS-om prilagodi projekte svlačionica njihovim zahtjevima, da se sve napravi točno kako treba, kaže dopredsjednik Koljanin.

KrimejaRokovi do kojih će Krimeja dobiti stolice su uobičajeni. Ukratko, krajem travnja HNS izdaje prva rješenja o licenciranju.

Klubovi koji dobiju negativna rješenja ulažu žalbe, HNS negdje do kraja svibnja rješava žalbe, početkom lipnja poznati su licencirani klubovi.

Ne treba zaboraviti da je preduvjet ulasku u drugu ligu plasman.

Prema propozijama Orijent 1919 iduće sezone u drugu ligu može se plasirati na četiri načina:
- ako bude prvi u trećoj ligi
- ako se plasira na drugo ili treće mjesto, a više rangirani klub(ovi) odustane(u) od plasmana ili ne dobije(u) licenciju za drugu ligu
- ako se plasira na drugo ili treće mjesto, a ni jedan od prva tri kluba iz jedne od dviju ostalih skupina treće lige ne dobije licenciju ili ne želi igrati drugu ligu
- odlukom Izvršnog odbora HNS-a.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Krimeja