Rijeka danas protiv The New Saintsa na Rujevici u Ligi prvaka!

11.07.2017.

Kek uoči TNS-a: Rijeka je favorit, ali Velšani nisu bezazlena momčad!

Autor: Ivan Dorian Molnar

Pred nogometašima Rijeke večeras je prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka. Na Rujevici gostuje velški prvak The New Saints, koji je ranije izbacio gibraltarsku Europu. Susret počinje u 20 sati i 45 minuta.

Kek uoči TNS-a: Rijeka je favorit, ali Velšani nisu bezazlena momčad!
Foto: Lario Tus

Najjače klupsko natjecanje na svijetu vraća se u Rijeku nakon 18 godina, a za izabranike Matjaža Keka to je ujedno premijera u novoj sezoni.

Utakmica izuzetnog značaja. Drugo pretkolo nosi veliki ulog, takvo je raspoloženje među igračima. Ekipa je spremna za dvoboj protiv ekipe koja je daleko od toga da je bezazlena. Oni su i već odigrali dvije natjecateljske utakmice. Jasno je da je Rijeka favorit, ali to treba dokazati na terenu. Očekujem pravu utakmicu u atmosferi koja je strašno poticajna, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, uoči prvog ispita u novoj sezoni.

Zbog ozljeda neće moći računati na vratara Andreja Prskala te ofenzivnog veznjaka Alexandera Gorgona.

Marko Vešović optimističan je pred prvi ogled sezone.

Bitna utakmica za nas. Imamo veliku obavezu da se kao prvaci države pokažemo u najboljem svjetlu. Nismo se bez veze pripremali četiri tjedna u sezoni kupanja da bismo sada sve prosuli. Favoriti jesmo, ali to moramo pokazati na terenu. Spremni smo, koncentrirani i motivirani. Na nama je da što prije riješimo dileme oko pobjednika ovog dvoboja, ustvrdio je Marko Vešović.