Matjaž Kek nakon slavlja protiv Milana

08.12.2017.

Kek: Rijeka je pokazala da može i prezentirala je Hrvatsku kako treba

Autor: Ivan Dorian Molnar

Pobjeda htijenja, odgovornosti i znanja. Čestitam igračima, pravi nogometni ambijent korektno opraštanje od Europe, Rijeka je pokazala da može igrati i prezentirala je Hrvatsku kako treba, rekao je Kek.

Matjaž Kek
Matjaž Kek, Foto: Lario Tus, MojaRijeka

Vatromet, pjesma Armade, slavlje igrača, skandiranje Keku...sve to na kraju fantastične rujevičke večeri u kojoj je svladan sedmerostruki osvajač Lige prvaka – talijanski Milan.

Zaslužena pobjeda u kojoj nije nedostajalo i sreće. Pobjeda htijenja, odgovornosti i znanja. Čestitam igračima, pravi nogometni ambijent korektno opraštanje od Europe, Rijeka je pokazala da može igrati i prezentirala je Hrvatsku kako treba, ustvrdio je Matjaž Kek nakon veličanstvene pobjede protiv Milana.

Ovo je veliki rezultat koji nam daje puno razmišljati. Veliko htijenje i zajedništvo. Samopouzdanje je raslo iz minute u minutu. Drugi gol je ono ispod kojeg stavljam svoj potpis. Čestitam igračima, dali su sve od sebe. Vrijedna pobjeda, ovo je priznanje. Odigrali smo pošteno Europsku ligu, bili smo blizu i u kvalifikacijama Lige pravka. Europa je priča s kojom sam zadovoljan, zaključio je Matjaž Kek.

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso, Foto: Lario Tus, MojaRijeka

Na drugoj strani, Gennaro Gattuso nije mogao biti zadovoljan viđenim od svojih igrača. Europski debi nastojat će zaboraviti.

Odluka da dođemo ovdje s manjim brojem igrača bila je moja, budući da nas već u nedjelju očekuje vrlo važna utakmica u prvenstvu. Imam osjećaj da kada ne krene sve dobro upadnemo u neku depresiju iz koje se ne možemo više izvući. Nije bilo rezultatskog imperativa, ali to ne znači da me ovaj poraz ne boli, rekao je Gattuso.