Matjaž Kek nakon teškog poraza od bečke Austrije

03.11.2017.

Kek nakon Austrije: U krizi smo, hvala navijačima što su uz nas

Autor: Ivan Dorian Molnar

Rijeka je u dubokoj krizi. Vrijeme je za detaljnu analizu i objektivne i pametne odluke u što kraćem mogućem rok. Hvala navijačima što su napravili fantastičnu atmosferu i bili tu za nas. Mi nismo bili u stanju na to odgovoriti nažalost, rekao je Kek.

Uz fantastičnu podršku s tribina i neprestano navijanje Armade, Rijeka ipak nije uspjela. Austria je nanijela hrvatskom prvaku najteži poraz ikad na Rujevici i produbila krizu Bijelih. Trener gostiju Thorsten Fink na kraju, jasno, prezadovoljan ishodom.

Bili smo dominantni u posjedu lopte, bili okomiti i kreirali mnogo prilika. Ne smatram da je Rijeka loša, mislim da im se dogodio jedan loš dan i želim im što prije da se vrate pobjedničkim navikama,rekao je Fink.

Trener Rijeke Matjaž Kek nije mogao sakriti razočarenje.

Utučen sam i baš jako razočaran, tražili smo podršku i zajedništvo, to smo i dobili i onda odigrali ovako loše. Bili smo slabi, ne treba tu puno filozofirati. Nije problem kada je nekoliko pojedinaca slabo, ali kada cijela momčad djeluje loše onda se tu nema što reći. Rijeka je u dubokoj krizi. Vrijeme je za detaljnu analizu i objektivne i pametne odluke u što kraćem mogućem roku, kazao je Kek.

Primijetili su svi i da je po završetku utakmice, Kek prvi puta otišao pozdraviti navijače.

Odlučio sam to napraviti jer su stvorili fantastičnu atmosferu i bili tu za nas, a mi nismo bili u stanju na to odgovoriti. Pokazali su tko daje srce za Rijeku i hvala im na tome, zaključio je Kek.