Interov Il Capitano nakon humanitarnog spektakla na Rujevici

13.04.2016.

Javier Zanetti: Iznimno smo sretni zbog dolaska u Rijeku i što smo dali svoj doprinos

Autor: Ivan Dorian Molnar

Bila je to lijepa utakmica i vrlo lijepo iskustvo. Sretni smo što smo ovdje i što smo dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj inicijativi. Uvijek volim odjenuti dres Intera, posebno u ovakve svrhe, rekao je Javier Zanetti nakon humanitarnog spektakla na Rujevici.

Javier Zanetti

Jedan od onih za kojeg se publika „otimala“ uoči i nakon utakmice bio je, jasno, Il Capitano. Legendu milanskog Intera Javiera Zanettija svi su tražili za fotografiju, autogram... Nisu jasno zaobilazili ni, primjerice, Tolda, Karagounisa... Neki su imali tu čast da zaigraju s Interovim legendama na rujevičkom travnjaku. Sa svojom ekipom Inter Forever karizmatični Argentinac bio je dio humanitarnog spektakla i utakmici s veteranima Rijeke, a sva sredstva od prodaje ulaznica i donacija namijenjena su riječkoj udruzi DIRA, koja brine o djeci s teškoćama u razvoju.

Bila je to lijepa utakmica i lijepo iskustvo. Sretni smo što smo ovdje i što smo dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj inicijativi, govorio je nakon utakmice Zanetti.

Proveo je gotovo 20 godina igrajući za Inter, skupio više od 600 nastupa u dresu „nerazurra“, danas je dopredsjednik milanskog kluba. Sa svoje 42 godine i dalje je u top-formi, što se moglo vidjeti po kretnjama i potezima na Rujevici.

Volim igrati sa svojim prijateljima, ovo je za mene zaista pravi način provođenja vremena. Najviše volim odjenuti dres Intera, kao i moji bivši suigrači, a to su danas i pokazali, kazao je Argentinac, koji je već bio u Hrvatskoj, ali prvi puta je danas u Lijepoj našoj odigrao humanitarnu utakmicu.

U Interu danas igraju dvojica hrvatskih igrača, nekada su crno-plavi dres nosili Kovačić i Šimić, što mislite o našim igračima u vašem klubu?

Imam lijepe uspomene sa svim svojim bivšim suigračima. Brozović i Perišić su vrlo dobri igrači. Mladi su i siguran sam da će našem klubu moći dati još puno.

Javier Zanetti

Kakva su vaša predviđanja za predstojeće Europsko prvenstvo?

Bit će puno podjednakih ekipa, ima puno reprezentacija koje dobro igraju kao što su Njemačka, Francuska koja će biti domaćin, Hrvatska koja ima mladu reprezentaciju. Bit će to lijepo Europsko prvenstvo, zanimljivo i sasvim sigurno neizvjesno.

A Italija?

Italija je uvijek tu, sa svojim mentalitetom i svojom interpretacijom nogometa. Uvijek mogu daleko dogurati.

Još nekoliko riječi o Brozoviću i Perišiću?

To su dva značajna igrača za našu momčad. Perišić je u posljednjih mjesec dana u gotovo svim utakmicama bio naš ključni igrač. Brozović je jako inteligentan i kvalitetan igrač i za nas su obojica vrlo važni, rekao je Zanetti.