Orijent 1919 zatvorio drugoligaški roster baziran na školi nogometa HNK-a Rijeka

17.07.2019.

Ivor Weitzer ostao na Krimeji

Autor: Sportcom .hr

Seniori i juniori Orijenta 1919 u srijedu (19.30) igraju međusobnu utakmicu, bit će to smotra igrača poteklih u školi nogometa Rijeke koju je pohađao i predsjednik Saša Matijaš.

Orijent momčad

Ivor Weitzer dogovorio je nastavak suradnje s Orijentom 1919, iskusni veznjak trebao bise ubrzo priključiti momčadi. Weitzer je prošle sezone bio najbolji igrač i strijelac (16), njegovim ostankom struka Orijenta 1919 praktično je zatvorila roster za prvu drugoligašku sezonu.

Osim kapetana Zvonimira Jergovića, koji je otišao u Kanadu, na okupu je ostala okosnica momčadi koju predvode Ivor Weitzer, Vedran Gerc i Mario Tadejević, trojica iskusnih igrača s prvoligaškim iskustvom.

Na okupu je ostala okosnica momčadi koju predvode Ivor Weitzer, Vedran Gerc i Mario Tadejević, trojica iskusnih igrača s prvoligaškim iskustvomSportska politika sušačkog kluba naglašeno se oslanja na školu nogometa HNK-a Rijeka, koju je pohađala većina igrača, počevši od trojice najiskusnijih igrača od kojih su dvojica (Weitzer, Gerc) kao mladi igrači Rijeke igrali na posudbi u Orijentu.

Većina novih igrača proizvod su škole nogometa HNK-a Rijeka (M. Petrović, L. Petrović, Šantek, Mulac...), trener (Budicin) stigao je iz škole nogometa HNK-a Rijeka...

Naposlijetku, iz Rijeke dolaze trojica mladih igrača (Liber, I. Smolčić, Pandur) na posudbu.

Ako vratar Ivor Pandur ostane na Rujevici, preostaje dovesti još jednog vratara.

Uz napomenu da ima nekoliko igrača (Tadejević, M. Petrović...) koji nogomet počeli igrati u Orijentu prije nego su počeli pohađati školu nogometa Rijeke, zanimljivo je da je desetak aktualnih juniora Orijenta 1919 također prošlo školu nogometa Rijeke.

Ova generacija juniora Orijenta 1919 ostvarila je plasman u Prvu HNL u kojoj će igrati protiv vršnjaka iz Rijeke.

Usput, kombinirane momčadi juniora i seniora Orijenta 1919 u srijedu (19.30) igraju međusobnu utakmicu na Belvederu.

Bit će to zapravo smotra igrača poteklih u školi nogometa Rijeke koju je pohađao i predsjednik Saša Matijaš.