Vaterpolo

24.09.2018.

Hinić: Nadam se da ćemo ostati među šest boljih momčadi na kraju prvog dijela sezone

Autor: Sportcom .hr

Izdvojio bih Šibenik koji je uložio najviše u momčad, zatim Radnički koji je pokupio dosta iskusnih srpskih igrača, Budva...svi oni imaju za cilj ući u A1 ligu, kaže Hinić.

vaterpolo lopta

Vaterpolisti Primorja Erste banke idućeg vikenda otvaraju novu sezonu nastupom na kvalifikacijskom turniru LEN Euro kupa. Protivnici će biti njemački Duisburg, mađarski OSC Budimpesta i beogradski Partizan.

- Mađarska ekipa je, prem mojem mišljenju, van konkurencije i za njih je rezervirano prvo mjesto. Mi ostali smo podjednaki u borbi za drugo. Duisburg je iskusnija ekipa sa centrom Eidnarom, zatim tu je još Bakul i Latvijac Schueler, dobro plivaju, desetak godina su bili drugi njemački klub, sada su treći. Sve su to ozbiljni protivnici, ali igramo pred domaćom publikom i želimo se pokazati u što boljem svjetlu, rekao je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić.

U novu sezonu Primorje EB ponovno kreće pomlađeno. Igrači koji su odradili jednu sezonu i stekli iskustvo pojačani su za dvojicu iskusnijih stranaca Srđana Aksentijevića i Timothya Putta, a u prvu momčad ušlo je još nekoliko igrača iz omladinskog pogona.

- Napredovali smo u odnosu na prošlu sezonu. Ova sezona će biti još jedan korak naprijed jer će biti zahtjevnija fizički i igrački, a kako će biti ovisi o brojnim faktorima. Utakmice će pokazati realno stanje, ali ja sam zadovoljan kako su dečki odradili pripreme i kako odrađuju zadatke koje stavim pred njih, kaže Hinić.

Sustav natjecanja u Regionalnoj A2 ligi je promijenjen. Igra se jednokružno 11 utakmica, a zatim se dijeli na dvije grupe.

- Izdvojio bih Šibenik koji je uložio najviše u momčad, zatim Radnički koji je pokupio dosta iskusnih srpskih igrača, Budva... Svi oni imaju  cilj ući u A1 ligu. Niš i Valjevo su neugodna gostovanja, jer su to vrlo domaćinske momčadi. Bit će teško, ako se krene krivo, nema vremena za ispravke jer je prvi dio vrlo kratak. Nadam se da ćemo ostati među šest boljih momčadi na kraju prvog dijela, dodaje trener Primorjaša.

Ovo prvenstvo će biti zahtjevnije od lanjskog utoliko koliko su momčadi izjednačenije, nego što je to bio slučaj prošle godine.

- Ima šest podjednakih momčadi i šest onih s kojima morate odigrati. Prošle sezone su tri, četiri momčadi bile al pari, a ostale su bile daleko ispred tako da je s jedne strane bilo lakše igrati. Porazi padaju teško, ali s tim momčadima se nismo mogli nadmetati zbog velike razlike u kvaliteti. Zbog toga se moglo i tempirati formu za utakmice u kojima smo mogli osvojiti bodove. Sada je drugačije, forma treba biti na visini u svakoj utakmici i za svaku utakmicu treba biti psihički spreman, zaključio je Igor Hinić.