HNK Rijeka

17.01.2019.

Gorgonovi zastupnici pregovaraju s Palermom i Brescijom, najmanje dva kineska kluba zainteresirana za Hebera

Autor: Sportcom .hr

Tko god da odluči angažirati Gorgona, Damir Mišković neće raditi velike probleme.

HNK Rijeka / Transferi 2013. / Ilustracija: Goran Grudić

Heber i Alexander Gorgon u središtu su pažnje tijekom priprema Rijeke u Portugalu.

Ne zbog priprema za nastavak sezone u dresu Rijeke nego zbog priprema za odlazak iz Rijeke. Gorgonov odlazak najavili su klupski čelnici i sam igrač kojemu krajem sezone istječe ugovor. Ako ne pronađe klub koji će ispuniti njegove zahtjeve, Gorgon je najavio produljenje ugovora čime bi se Rijeka zaštitila da kapetan momčadi naljeto ode besplatno.

Puno je izglednije da će Gorgon otići do kraja ovog prijelaznog roka, koji počinje od 18. siječnja i traje do 15. veljače. Gdje će otići nije poznato, prema intezitetu glasina s nogometne tržnice jedino se može naslutiti da bi mogao brzo otići.

Konkretno, ovaj tjedan Gorgonovi zastupnici u jeku su pregovora s Palermom i Brescijom. Dva vodeća talijanska drugoligaša (Palermo 37, Brescia 32, Pescara 32...) ozbiljno su zainteresirani budući da je Gorgonova odšteta relativno mala.

Austrijanac poljskog porijekla pojačanje je za oba kluba koji se ove sezone žele vratiti u Seriju A. Nije nevažno da se Gorgon povezivao s Palermom prije nego što je došao u Rijeku 2016. godine.

Što se plaće tiče, Gorgon bi u oba kluba zarađivao najmanje dvostruko više nego u Rijeci. Tko god da odluči angažirati Gorgona, Damir Mišković neće raditi velike probleme.

Heber je u drugačijoj poziciji budući da je klupski kapitalac i da je pod ugovorom do 2021. godine.

Pregovori s najmanje dva kineska kluba i dalje traju, previše Miškovića stoji održavanje kluba da ne bi motrio nad svakom stavkom u dogovorima oko eventualnog Heberovog transfera.

Prodaja najboljega strijelca postala je strateški interes budući da bi trebala napuniti klupsku blagajnu kojoj se nazire dno s obzirom da su prihodi u 2017. godine znatno smanjeni.