Održan posljednji RiMaster sezone

01.03.2016.

Giardin Open 2016: Svjetski prvak Krčmar pobjednik Open Kategorije

Autor: Ines Brežnjak

U subotu 27. veljače u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu u organizaciji Pikado kluba Giardin, održan je posljednji ovosezonski RiMaster turnir – Giardin Open 2016. Ukupno 111 prijavljenih natjecatelja u pet kategorija uveličalo je ovu sportsku manifestaciju koju će svi pamtiti po odličnoj organizaciji te još boljoj atmosferi. Najuspješniji po kategorijama ovog su puta bili Beslać, Jovanović, Dukić, Krčmar te par Krstanović/Senkić u kategoriji DYP parova.

Giardin Open 2016: Svjetski prvak Krčmar pobjednik Open Kategorije

Beslać uvjerljivo najbolja kod dama nakon RiMaster serije

U kategoriji dama i ovog je puta slavila Zorica Beslać (DM Štrige), koja je pobjedom zadržala vodeću poziciju u ukupnom poretku. Drugo je mjesto na turniru osvojila Ivana Čabrijan (Formula 1 dame), dok je treće mjesto osvojila Ivana Čošić (Nevera dame). U kategoriji B ligaša prvo je mjesto osvojio Danku Dukić (Klapa nevera), drugo mjesto Josip Vrbić (Giardin), a treće mjesto Milan Majetić (Glamour).

Jovanović ponovo najbolji kod C ligaša, Kumrić i Čolakovac preko Giardina do Završnice

Napeto je i ovog puta bilo u C ligi i to već u prvom kolu kada su na crti našli 'vječni rivali' RiMaster turnira – Luka Jovanović (Lovran) i Dragan Pravdić (Sax). Bolji je u međusobnom okršaju bio Jovanović, a za Pravdića možemo samo reći da jednostavno nije imao svoj dan. Naime, turnir je završio na 13.mjestu, no drugu je poziciju u ukupnom poretku bez obzira na malo osvojenih bodova uspio sačuvati. S druge strane, Jovanović je i ovog puta otišao do kraja – po desnoj do finala, u kojem je nadigrao Varaždinca Anđelka Kumrića (Gorovo). Kumrića je drugo mjesto i pozamašan broj bodova dovelo i do plasmana na Pojedinačno prvenstvo, baš kao i Jadrana Čolakovca (Orehovica) koji je osvojio treće mjesto.

Svjetski prvak nastupio na Open turniru

Osim mnogih odličnih imena županijskog pikada, turnir je svojim nastupom uveličao i peterostruki svjetski prvak u elektroničkom pikadu, Zagrepčanin Boris Krčmar, koji je i osvojio turnir. Drugo je mjesto pripalo Robertu Grubiši (Fortuna), a treće Dini Tomasiniju (Play darts)

U posljednjoj  disciplini dana, DYP parovima, nastupilo je ukupno 12 parova, a najboljim se parom pokazao tandem Dražen Senkić i Marko Krstanović. Drugo je mjesto zauzeo par Robert Grubiša / Zain Omerović, a treće Dino Tomasini i Izet Beganović.

Tagovi: