U subotu 4. županijski Master turnir u pikadu

22.02.2016.

Giardin Open 2016.: Posljednjih vlak za bodovima koji vode na Pojedinačno prvenstvo županije

Autor: Ines Brežnjak

Nakon pauze od mjesec dana, pikadisti Primorsko-goranske županije ponovo će snage odmjeriti na turnirskoj crti: naime, u subotu 27.veljače na rasporedu je posljednji ovosezonski RiMaster turnir koji će se u organizaciji Pikado kluba Giardin te suorganizaciji Pikado saveza primorsko-goranske županije održati u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu.

Giardin Open 2016.: Posljednjih vlak za bodovima koji vode na Pojedinačno prvenstvo županije

Ovaj je turnir po mnogo čemu poseban i specifičan, a ono što je u cijeloj priči najzanimljivije jest činjenica da je ovo 'posljednji vlak' koji vodi na Pojedinačno prvenstvo županije, novitet u županijskim  natjecanjima koji je itekako zaintrigirao veliku većinu pikado nacije koja se aktivno natječe u županiji. U sklopu turnira održat će se i izvlačenje za ovogodišnje KUP natjecanje koje započinje sredinom ožujka.

Novi u organizaciji, no stari u natjecateljskim vodama, Pikado klub Giardin, zasigurno će brojnim natjecateljima omogućiti vrhunsku natjecateljsku atmosferu te ugodno natjecanje. Turnir će se i ovog puta održati u prostoru Doma hrvatskih branitelja na Viškovu, s klasičnom satnicom RiMaster turnira. „Očekujemo dobro natjecanje, dosta igrača te puno ekipa koje će prisustvovati izvlačenju za Kup natjecanje, a mi ćemo kao organizatori dati sve od sebe da ovaj turnir ostane svima u lijepom sjećanju!“ – rekao je Dalibor Matković, predsjednik PK Giardin.

Teško je nagađati o samom odazivu i broju natjecatelja, no pošto je ovo posljednja šansa da se ugrabe bodovi za Pojedinačno prvenstvo županije, ovaj bi turnir mogao nadmašiti brojke posljednjeg održanog turnira (op.a. Sax Open) na kojem je u pet odigranih kategorija bilo preko 130 prijavljenih. Trenutno vodeći igrači po kategorijama su Luka Jovanović (C liga), Alen Sliško (B liga), Robert Grubiša (Open) te Zorica Beslać (Dame), a najdramatičnije bi svakako moglo biti oko posljednjih mjesta (šesto, sedmo i osmo mjesto poretka) koja vode na veliku Pojedinačnu završnicu.