Legenda “rossonera” na Rujevici u europskom debiju

07.12.2017.

Gennaro Gattuso: Čeka nas paklena atmosfera, želim vidjeti želju kod svojih igrača

Autor: Ivan Dorian Molnar

Uzbuđen sam, kao i u Beneventu. Volio bih da smo ovdje trenirali, ali želio sam da svi igrači zajedno treniraju. Čeka nas paklena atmosfear, sasvim sigurno. Vidio sam kakvu su atmosferu navijači Rijeke stvorili na San Siru. Bilo ih je nekoliko tisuća, a činilo se da ih ima barem 20-tak tisuća, rekao je Gennaro Gattuso na pressici uoči današnjeg dvoboja Rijeke i Milana na Rujevici.

Rijeka - AC Milan, Europska liga / Ilustracija: Goran Grudić, MojaRijeka.hr

Legenda veznog reda talijanskog velikana Milana, a danas trener “rossonera” Gennaro Gattuso ušao je u press-centar na Rujevici i prije same konferencije stisnuo ruku svakom novinaru. Neuobičajena gesta, barem za naše prilike. No, talijanski novinari nisu ga propustili pitati je li proučio kako vratari Rijeke igraju glavom. Aludirali su na primljen pogodak za remi kod najgore momčadi lige petice, Beneventa, kojeg je spasio pogodak golmana glavom za 2:2 u posljednjim sekundama susreta. 

Gattuso je u Rijeku stigao bez osmorice standardnih igrača: Donnarumme, Calhanoglua, Susa, Kalinića, Bonaventure, Rodrigueza, Kessiea i Borinija.

Ekipa smo koja najmanje trči u Serie A. Morali smo malo poraditi na tome. Ja sam osam dana s momčadi i svatko tko se razumije u tjelesnu pripremu igrača zna da se to ne može u kratkom vremenskom roku popraviti. Moramo paziti i da se netko ne ozlijedi. Zato smo procijenili da je bolje da neki igrači ostanu u MIlanu, rekao je Gattuso. 

Nakon domaćeg debija kod Beneventa, europsku premijeru na klupi kluba za kojeg je igrao 13 godina Gattuso će imati na Rujevici. Pred osam tisuća gledatelja na malom, rasprodanom stadionu. 

Uzbuđen sam, kao i u Beneventu. Volio bih da smo ovdje trenirali, ali želio sam da svi igrači zajedno treniraju. Čeka nas paklena atmosfear, sasvim sigurno. Vidio sam kakvu su atmosferu navijači Rijeke stvorili na San Siru. Bilo ih je nekoliko tisuća, a činilo se da ih ima barem 20-tak tisuća. U takvoj atmosferi kod svojih igrača želim vidjeti želju, da ova mlada momčad ne pokaže strah. Vjerujem da će biti sve u redu, rekao je Gattuso i poručio da od svoje ekipe očekuje najozbiljniji pristup.

Utakmica ne odlučuje o plasmanu, ali je važna. Prilika nam je sutra ispraviti loš rezultat iz utakmice s Beneventom. Pružit ću priliku igračima koji su manje igrali. To je europska utakmica, a oni nose dres Milana. To treba poštovati i truditi se do kraja, kazao je Gattuso.

Strateg Milana svjedočio je prvoj utakmici na San Siru, u kojoj je Rijeka stigla prednost “rossonera” od 2:0, ali na kraju ipak pokleknula. Rekao je i nekoliko riječi o momčadi Rijeke.  

To je ekipa koja odražava karakter svog trenera i svojih navijača. Tehnički su jaki, i taktički potkovani. Brzi su u otvaranju i vole stvarati višak na bokovima. Neće im igrati važni igrači Mišić i Bradarić, a nedostaje im još nekoliko igrača. Ali svejedno, mislim da će biti puni entuzijazma jer s druge strane stajat će Milan, zaključio je Gattuso.