26-godišnje karlovačko krilo karijeru nastavlja u švedskom prvoligašu

25.09.2015.

Dino Cinac napustio Škrljevo i prešao u švedski Jamtland

Autor: Ivan Dorian Molnar

Nazvali su me iz Švedske u srijedu već sam se pripremao za turnir u Puli sa Škrljevom. Sretan sam zbog ponude, posebno se zahvaljujem ljudima u Škrljevu, s kojima sam se brzo dogovorio kad sam dolazio, a i na odlasku su mi izašli u susret, rekao je Dino Cinac.

Košarka

Škrljevo je privodilo svoju kadrovsku križaljku kraju uoči nove sezone, ali ipak je ostalo bez jednog od najboljih pojedinaca. Bilo je ionako dogovoreno klauzulom u ugovoru da krilni igrač Dino Cinac može napustiti klub u slučaju ponude, a upravo se to dogodilo kasno sinoć. 26-godišnji Karlovčanin dobio je poziv švedskog prvoligaša Jamtlanda iz Ostersunda, s kojim će potpisati jednogodišnji ugovor.

U srijedu navečer su me nazvali, već sam se pripremao za turnir u Puli sa Škrljevom. Vratili smo se iz Portoroža, bilo je nekih drugih ponuda, ali nisu bile zadovoljavajuće kao ova. S ljudima iz Škrljeva sam zaista ugodno, pozitivno iznenađen, posebno brzim dogovorom prilikom dolaska, ali i odlaska, gdje su mi izašli u susret. Stvarno je riječ o jednoj lijepoj sredini, govorio je Cinac u pozitivnom tonu o svojem posljednjem poslodavcu s Mavrinaca. Isto mišljenje o njemu imaju ljudi iz kluba.

Rastali smo se u prijateljskom ozračju. Kao klubu nam je žao, ali opet mi je drago da je napravio iskorak u karijeri i da ide u inozemstvo. Bilo bi odlično kada bi još više hrvatskih igrača, iz hrvatske lige, to uspijevalo. Imali smo džentelmenski ugovor i sve je ispoštovano s obje strane, zadovoljno tvrdi sportski direktor Škrljeva Milan Vukajlović.

Dino Cinac riječkoj je košarkaškoj javnosti poznat kao izuzetan atleta, ali i „scorer“. Pobjednik je prošlosezonskog natjecanja u zakucavanju na All-Star vikendu u Rijeci, a u dva je navrata igrao u redovima Kvarnera 2010. Nastupao je za Kraljevicu, potom pod vodstvom Vladimira Anzulovića bio u Kvarneru, uslijedila je epizoda u šibenskom Jollyju, pa povratak na Kozalu. Pod trenerskom paskom Marijana Mancea Cinac je nastavio s velikim brojkama i na koncu prošle sezone napustio klub, tražeći novi angažman. U čekanju se dogovorio sa Škrljevom,  ljubitelji kluba s Mavrinaca već su smišljali „big-three“ naziv za trio Cinac-Kus-Perković, ali za predstojeće A-1 izazove Aramis Naglić potražit će drugo rješenje. Cinac već hita prema Skandinaviji...

Jučer sam se pozdravio s igračima Škrljeva, sjeo u auto i vratio se u Karlovac. kaže Cinac, koji je jutros poletio za Švedsku. Protekle sezone bilježio je u prosjeku 14 koševa u 14 utakmica Lige za prvaka (peti strijelac). Karlovčanin ponešto i zna o švedskoj ligi.

U njihovoj ligi svaki klub ima dosta stranaca, čak i igrača s naših prostora. Veselim se izazovima u Jamtlandu, pomoćni trener je hrvatskih korijena, Željko Brlek, bit će zanimljivo raditi, dat ću sve od sebe, zaključio je Cinac.