NK Rijeka

09.06.2011.

Davor Landeka potpisao za Grasshopper

Autor: Radio Rijeka

Bivši igrač HNK Rijeke Davor Landeka, kojemu je ovog ljeta istekao ugovor, novi je član švicarskog Grasshoppera.

Davor Landeka

Sve se tako brzo odigralo da još uvijek ne mogu vjerovati. Razmatrao sam domaće ponude kad je iz Zuricha stigao nenadani poziv. Otputovao sam i sve smo se dogovorili vrlo brzo. iako nije imao veze s transferom, puno mi je pomogao i bivši suigrač iz Rijeke  Radomir Đalović, koji je po ne znam koji put pokazao da je veliki čovjek. Sad kada je sve gotovo mogu samo reći da sam prezadovoljan uvjetima trogodišnjeg ugovora, treniranja i života ovdje u Zurrichu, s velikim osmijehom na licu priča Landeka.  

Posljednju riječ oko Landekinog odlaska u redove najtrofejnijeg švicarskog kluba imao je bivši nogometni reprezentativac, a sada trener Grasshoppera Ciriaco Sforza. Sforza mi je rekao da su me angažirali na preporuku. Očito, moje igre u Rijeci nisu prošle nezapaženo, kaže Landeka koji je na Kantridu prije tri godine došao iz mostarskog Zrinjskog.

Na spomen Rijeke osmijeh je nestao. Lijepo mi je bilo u Rijeci i na Kantridi ove tri godine. Zaista sam uživao i ponosan sam što sam nosio bijeli dres. Zavolio sam klub i grad da bi nekome sada nešto zamjerao, ali malo me pogodio način na koji smo se rastali. Nitko sa mnom nije razgovarao, makar mi se zahvalio i objasnio da me više ne trebaju, završio je Landeka,  igrač koji je svojim profesionalnim i bespoštednim pristupom poslu kojim se bavi zaslužio ovakav transfer.

Izvor: Radio Rijeka