FAUSTO BUDICIN

04.06.2019.

Damir Mišković u Orijentu 1919 dobio mladog trenera Rijeke u kojega se isplati investirati

Autor: Sportcom .hr

Rekli smo već da bismo rado produljili suradnju s Budicinom, idućih dana razgovarat ćemo s Rijekom i Budicinom, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Orijent 1919 formalno je ostao bez trenera nakon utakmice protiv Opatije u nedjelju. Fausto Budicin vezan je ugovorom s HNK-om Rijeka, trener Orijenta 1919 postao je privremeno do kraja sezone.

- Nismo još ništa službeno odlučili, nismo ni mogli dok je trajalo prvenstvo. Rekli smo već da bismo rado produljili suradnju s Budicinom, idućih dana razgovarat ćemo s Rijekom i Budicinom, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Budicin je uspješno sezonu priveo kraju, poraz od Opatije u zadnjem kolu malo je pokvario dojam u prvenstvu. Kada je Budicin preuzeo momčad, razmak između Orijenta 1919 i Trnja doveo je pitanje treću poziciju.

Na kraju je Orijent 1919 uvjerljivo osvojio treće mjesto koje mu je omogućilo da stekne status drugoligaša. Objektivno, jedini gorak poraz Budicin je doživio u polufinalu kupa od Grobničana u razdoblju tijekom kojega je tek upoznavao igrače.

Budicin je vrlo brzo standardizirao sastav i stabilizirao momčad, u svega petnaestak utakmica Orijent 1919 je počeo igrati prepoznatljivo.

Iako je do sada vodio samo pionire, samozatajni Budicin stjecajem okolnosti potvrdio se kao vrlo daroviti trener.

U sezoni afirmacije mladih igrača (Lepinjica, H. Smolčić, Bušnja....) na Rujevici, Damir Mišković je na Krimeji dobio jednog mladog trenera Rijeke u kojega se isplati investirati.