18. Međunarodni turnir "Cvijet Mediterana"

27.02.2018.

Cvijet Mediterana: Porazi Cvitan i Berke na startu

U riječkom šahovskom domu počeo je tradicionalni, 18. Međunarodni turnir "Cvijet Mediterana" na kojem sudjeluje 10 šahistica iz Ukrajine, Rusije, Gruzije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Cvijet Mediterana 2018

Prve favoritkinje su Ruskinja Elena Tomilova, Ukrajinka Evgenija Doluhanova i Gruzijka Keti Tsatsalašvili, a Hrvatsku predstavljaju velemajstorica Mirjana Medić i mlade reprezentativke Ena Cvitan, Ana Berke i Patricija Vujnović.

U prvom kolu Ukrajinka Olga Prudnikova je ekspresno kaznila Anu Berke za površnu igru i zarobljavanjem dame postigla pobjedu nakon samo 13 poteza. Patricija Vujnović i Mirjana Medić relativno brzo su remizirale, a Ena Cvitan je izgubila od Gruzijke Keti Tsatsalašvili nakn nerezonske žrtve figure.

Elena Tomilova opravdala je ulogu favoritkinje, a Evgenija Doluhanova u završnici s raznobojnim lovcima nije uspjela iskoristiti višak od dva pješaka protiv Slovenke Petre Kejžar.

Rezultati 1. kola:
Kejžar-Doluhanova remi, Veličkovski Nejković-Tomilova 0-1, Cvitan-Tsatsalašvili 0-1, Vujnović-Medić remi, Prudnikova-Berke 1-0.

Detaljnije na stranicama turnira.

(Hina) xvkov yzm