MONTE CARLO

15.04.2011.

Čilić ispao

Hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je u 3. kolu jakog ATP turnira na zemljanim terenima u Monte Carlu od drugog nositelja Švicarca Rogera Federera, koji je slavio sa 6-4, 6-3

Tenis

Čilić je imao samo jednu priliku za obrat, i to u drugom setu, ali to je bilo sve što mu je najbolji tenisač svih vremena ponudio. Susret je trajao samo 71 minutu i Federer se jedva oznojio, te je sa po jednim "breakom" u svakom setu lakoćom ušao u četvrtfinale. Bio je ovo njihov tek drugi dvoboj i druga pobjeda Federera, prvu je ostvario 2008. u Parizu.

Za razliku od Čilića, drugi hrvatski predstavnik Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale, pobijedivši u 3. kolu petog nositelja Čeha Tomaša Berdycha sa 6-4, 6-2.

U meču koji je trajao sat i 21 minutu bilo je malo prilika za "break", s tim da je Berdych imao samo jednu i nije ju uspio iskoristiti. Ljubičić je, pak, od četiri prilike za obrat tri puta bio uspješan.

U sljedećem kolu čeka ga Rafael Nadal, koji je eliminirao Richarda Gasqueta sa 6-2, 6-4. Ljubičić ima protiv Nadala 2 pobjede i 5 poraza. Posljednji međusobni dvoboj pripao je Ljubičiću, prošle godine u polufinalu Indian Wellsa, no hrvatski tenisač izbubio je od Nadala sve mečeve na zemljanoj podlozi.

Tagovi: