2.HPS masters - PIKADO

10.11.2014.

Četiri medalje za riječku pikado ekspediciju u Slavonskom Brodu

Autor: Ines Brežnjak

Još jedan odličan turnir je iza hrvatskih pikadista, a mastersom u Slavonskom Brodu posebno mogu biti zadovoljni pikadisti Pikado saveza Primorsko-goranske županije. Čak 4 medalje te odlični plasmani bez medalja obilježili su naš pohod u Slavoniju, a za opću euforiju, medalje i zadovoljstvo u Savezu i ovog su se puta pobrinule-žene.

Četiri medalje za riječku pikado ekspediciju u Slavonskom Brodu

Nezaustavljiva Neverica Vlatka

Pojačanje u imenu i liku Vlatke Lešić koja je od prošle sezone članica ženske ekipe Pikado kluba „Nevera“ vjerojatno je bio jedan od najboljih mogućih transfera igrača u našem Savezu. I ovog je puta Vlatka poharala konkurenciju – u kategoriji seniorke cricket okitila se zlatom, u kategoriji seniorke 501 MO došla je do srebra, dok je u tandemu sa svojom klupskom suigračicom Vlastom Stankić došla do bronce u kategoriji parova. Neverice su i ovog puta pokazale odličnu igru te su opravdale status državnih ekipnih prvakinja koji su ponovno stekle ove godine.

Za četvrto se odličje pobrinuo Tomislav Alaburić iz Pikado kluba „Lošinj“ koji je u Slavonskom Brodu došao do svoje prve velike medalje – bronce u kategoriji C ligaša (501 SO). Njegova je medalja još jedan dokaz da Lošinj ima itekako dobre igrače te smo uistinu sretni što naša 'podružnica' kako ih od milja nazivamo reda velike uspjehe. Naša juniorska uzdanica, Matthias Abramović, ovog puta nije uspio doći do medalje, no ne sumnjamo da će već na idućem turniru 'razvaliti' konkurenciju te nas ponovno razveseliti medaljom.

Bljesak 'Štrige' iz Pikado kluba „DM“ (Matulji))

Najveće je oduševljenje turnira za članove našeg Saveza ipak bila 'Štriga' iz Pikado kluba DM, Zorica Beslać, koja je u jakoj konkurenciji seniorka (501 MO) došla do odličnog 4.mjesta. Prvi joj je poraz nanijela osvajačica turnira, splićanka Jasna Šegvić, a s turnira ju je izbacila Vlatka Lešić koja je osvojila srebro. Nakon poraza od Šegvić, Zorica je na lijevoj strani naredala pobjede protiv velikih imena ženskog pikada kao što su Tatjana Perić te Vlasta Stankić, no peta Neverica Vlatka kako ju od milja zovemo bila je ipak prevelik zalogaj za Beslać. Zorici je ovo prva sezona pikada, a već nakon samo 4.kola u ligi pokazuje nevjerojatan talent za ovaj sport. Potencijala joj ne nedostaje te se iskreno nadamo da će već na idućem turniru stići i prva medalja za ovu odličnu igračicu.

U subotu turnir na Lošinju

Nakon Slavonskog Broda, na redu je još jedan turnir. Povodom 5.rođendana Pikado kluba „Lošinj“, u subotu 15.11.2014. na rasporedu je turnir u Malom Lošinju. Kotizacija iznosi 50 kn, a natjecanje će se održati u kategorijama Dame (start 15 h), C liga (start 15 h) i Open turnir (start 18 h). Ukoliko ste željni dobre zabave i natjecanja, toplo vam preporučamo izlet na Lošinj jer nas tamo očekuje puno dobre zabave i još boljeg pikada.

Do tada, uživajte u još jednom tjednu ligaškog natjecanja koji je pred nama i...vidimo se negdje na crti!