17 timova iz cijelog svijeta predstavilo svoje projekte

07.09.2015.

Završio Startup Camp Rijeka 2015

Autor: Zoran Krušvar

Od 2. do 6. rujna u prostoru znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci Step Ri odvijao se jedinstveni poduzetnički kamp koji je već četvrtu godinu za redom organiziran s ciljem poticanja poduzetništva i poboljšanja investicijske klime u Hrvatskoj.

Završio Startup Camp Rijeka 2015

Startup Camp Rijeka je petodnevni program strukturiranog mentoriranja koji je trajao od 2. do 6. rujna 2015. i tijekom kojeg su uspješni poduzetnici i investitori iz Hrvatske i Amerike pomogli budućim poduzetnicima da razviju ideju u održivi poslovni pothvat. Kamp je organiziran pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD – Zagreb i uz suradnju s hrvatskom mrežom poslovnih anđela - CRANE. Među 17 timova, komisija je odabrala pobjednike. Tako je prvu nagradu osvojio projekt "Dermatrack" kojeg su predstavili Antreas Pogiatzis i Nikos Mouzouras sa Cipra.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja omogućava analizu i praćenje promjena na koži u svrhu prevencije karcinoma. Drugo mjesto zauzeo je "HoviAp", odnosno mobilna aplikacija za hotelski menadžment koju su predstavili Nikola Curilović, Davor Zupčić i Ivan Skender, dok je na trećem mjestu "ReShroom" kojeg su predstvili Andrea Bukša i Filip Petrović, a koji se bavi uzgojem gljiva korištenjem recikliranih materijala.

Više o Startup Campu i nagrađenim projektima doznajte iz priloga.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1