Jadran galenski laboratorij

18.06.2015.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić obišao nove pogone JGL-a na Svilnom

Zamjenik župana Marko Boras Mandić u društvu Ive Usmianija, predsjednika Uprave Jadran Galenskog laboratorija, obišao je novoizgrađene pogone na Svilnom, najveću investiciju u povijesti ove riječke farmaceutske tvrtke, ali i u novijoj gospodarskoj povijesti Rijeke, vrijednu 50 milijuna eura.

Prvi čovjek JGL-a rekao je kako projekt Pharma Valley ima dva ključna cilja - osigurati uvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta tvrtke te objediniti sve proizvodno-tehnološke lokacije na jednome mjestu. Novi pogon koji ima 20.000 četvornih metara zatvorenog prostora, funkcionalno je povezan s postojećim pogonima na Svilnom, te se sada Jadran Galenski laboratorij proteže na ukupno 100.000 četvornih metara. Usmiani je istaknuo da već planiraju nastavak investicije, a useljenje i početak rada na novoizgrađenom lokalitetu očekuje se u prvoj polovici srpnja.     

U razgovoru je istaknuto i da je Grupa JGL u prošloj godini ostvarila 810 milijuna kuna prihoda, a sa svojim proizvodima prisutni su na tržištima 35 zemalja svijeta te upošljavaju blizu tisuću radnika. U novom pogonu otvara se i 100 radnih mjesta. Zamjenik župana rekao je da je impresioniran JGL-ovom investicijom, atraktivnim arhitektonskim rješenjem novih pogona te instaliranoj vrhunskoj farmaceutskoj tehnologiji. Čestitao je Upravi ali i svim djelatnicima Jadran Galenskog laboratorija što su riječku farmaceutsku tvrtku razvili u drugu po veličini hrvatsku farmaceutsku industriju dominantno okrenutu izvozu, koja već više od desetljeća bilježi stalan rast.