50 godina Udruženje obrtnika Rijeka

12.12.2018.

Viktoru Shahiniju priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva

Udruženje obrtnika Rijeka, koje okuplja oko dvije i pol tisuće obrtnika iz Rijeke, Bakra, Čavli, Kostrene i Kraljevice, današnjom je svečanosti proslavilo 50 godina postojanja te zaslužnima dodijelilo svoja priznanja i nagrade. Posebno Priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva i struke te Plaketu Hrvatske obrtničke komore gosp. Viktoru Shahiniju, koji svoj obrt za proizvodnju i prodaju naočala u Rijeci ima već više od 50 godina.

Udruženje obrtnika Rijeka, koje okuplja oko dvije i pol tisuće obrtnika iz Rijeke, Bakra, Čavli, Kostrene i Kraljevice, današnjom je svečanosti proslavilo 50 godina postojanja te zaslužnima dodijelilo svoja priznanja i nagrade.

Priznanja su primili bivši predsjednici i tajnici Udruženja

Priznanja su uručena i prethodnim dužnosnicima Udruženja, poslovnim partnerima, partnerskim područnim komorama i udruženjima te priznanja najzaslužnijim i najistaknutijim obrtnicima.

Gradonačelnik Vojko Obersnel tom je prigodom kazao kako su obrtnici i njihove vještine izrazito potrebni za svakodnevni život, funkcioniranje grada i ostatka gospodarstva, premda se prilikom izrađivanja raznih ekonomskih statistika i istraživanja obrtništvo često zanemaruje. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom Grada Rijeke i obrtnika, ističući zajedničke projekte kao što su „Obrtnici svome gradu“ i „Maškarana jota“, ali i poticajne mjere subvencija koje Grad provodi s ciljem poticanja poduzetništva.

Udruženje obrtnika Rijeka, koje okuplja oko dvije i pol tisuće obrtnika iz Rijeke, Bakra, Čavli, Kostrene i Kraljevice, današnjom je svečanosti proslavilo 50 godina postojanja te zaslužnima dodijelilo svoja priznanja i nagrade.U ime Udruženja obrtnika Rijeka, predsjednik Darko Sertić istaknuo je ulogu obrtništva u cjelokupnom gospodarstvu te dodao kako je za opstanak obrtničkih zanimanja potrebna njihova popularizacija te ravnopravan status s ostalim zanimanjima. Navevši kako u Hrvatskoj djeluje preko 83 tisuće obrtnika, Sertić je kazao kako je potencijal obrtništva velik, zbog čega je iskazao vjeru u dugoročno održavanje obrtništva.

Događaju su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, pročelnica gradskog Odjela za poduzetništvo Jana Sertić te predstavnici navedenih općina i gradova, kao i izaslanik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško te potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil.