OPATIJA

20.05.2015.

Predstavljen Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, koji je do sada okupio 22 javne i privatne zdravstvene ustanove, fakultete, turističke zajednice, hotelijere i turističke agencije, predstavljen je 14. svibnja u Opatiji.

Kvarner

Predsjednik klastera Vladimir Mozetič rekao je da je cilj predstavljanja upoznati lokalnu zajednicu s funkcijom klastera i promoviranje Kvarnera kao europske regije zdravlja.

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera osnovan je prije šest mjeseci, a Mozetič je ocijenio da interdisciplinarni pristup, u kojem su uključeni zdravstvo, turizam, edukacija i znanost, omogućuje prepoznatljivost i bolju komunikaciju s klijentima i jednostavnije povlačenje sredstva iz europskih fondova.

U raspravi o budućim aktivnostima klastera utvrđeni su planovi rada, rečeno je da je kroz internu komunikaciju potrebno utvrditi potrebe klastera u svrhu prezentacije na ciljanim tržištima i potom se povezati s partnerima radi predstavljanja regije kao destinacije zdravlja u inozemstvu.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je kako je klaster logičan ishod sinergije koja se stvorila između zdravstvenih ustanova, djelovanja Turističke zajednice Kvarnera, fakulteta i hotelske industrije.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov ocijenila je da je djelovanje klastera, koji stvara kvalitetan proizvod, velika pomoć u ispunjavanju osnovnog smisla i cilja aktivnosti Turističke zajednice, promociji najboljeg iz regije.

Želimo da svi koji mogu pružiti adekvatnu uslugu u zdravstvenom turizmu postanu dio ove priče, rekla je Peršić Živadinov.