VIDEO

06.10.2017.

Otvoren CERIecon Playpark Rijeka: Razvoj 12 poduzetničkih ideja za proboj na europsko tržište

Autor: Sanja Kapidžić

U zgradi Step Ri - znanstveno-tehnološkog parka Sveučilišta u Rijeci u četvrtak, 5. listopada, otvoren je CERIecon Playpark Rijeka u kojem će dvanaest timova i pojedinaca od ovoga listopada sudjelovati u besplatnom šestomjesečnom programu podrške i razvoja njihovih poslovnih ideja. Program, koji provodi Step Ri uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad (co-working).

Program CERIecon Playparka Rijeka sastavni je dio europskog projekta „CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe“, kojem je cilj to područje učiniti konkurentnijim kroz unaprjeđenje poduzetničkih kompetencija.

undefinedProjekt je na neki način nadogradnja na riječki Start up inkubator, s tim što se mladim timovima kroz umrežavanje s drugim Playparkovima u Središnjoj Europi pruža prilika da se predstave u drugim zemljama i izađu na međunarodno tržište, uz mogućnost financiranja njihovih proizvoda.

Riječki Playpark jedan je od sedam takvih centara izvrsnosti Središnje Europe koji se otvaraju ove jeseni u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Italiji.

Najuspješniji riječkim start-up timovi dobit će i priliku posjetiti Playparkove u drugim regijama Europe te sudjelovati na međunarodnim finalnim natjecanjima u Stuttgartu, Venetu i Beču na kojima će predstaviti svoje poslovne ideje.

O samom projektu pogledajte više u prilogu.