Veliki potencijali Rijeke i Primorsko-goranske županije

02.11.2015.

Održan 4. Invest forum

Autor: Zoran Krušvar

30. listopada u hotelu "Royal" u Opatiji, održan je 4. međunarodni Invest forum. Organizatori ovog zbivanja bili su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, u suorganizaciji s Gradom Opatijom, Agencijom za investicije i konkurentnost, HGK-Županijskom komorom Rijeka te veleposlanstvom Republike Austrije u RH.

Održan 4. Međunarodni Invest forum

U fokusu ovogodišnjeg, četvrtog po redu Invest foruma, bili su austrijski investitori koji su inače i najveći ulagači u Hrvatsku ali i Primorsko-goransku županiju. Osim njih, sudjelovali su i drugi potencijalni domaćih i stranih investitori, predstavnici financijskog sektora, a prisutan je bio i povjerenik Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica.

Program Invest foruma sastojao od panel rasprava o investicijskom planu Hrvatske za investicijski plan za Europu, zatim o projektima Primorsko-goranske županije u sklopu tog istog plana te o "Zeleno-plavim" projektima Primorsko-goranske županije. 

U prilogu donosimo nekoliko isječaka s izjavama Marka Filipovića, zamjenika gradonačelnika Rijeke, župana Zlatka Komadine i Srđana Škunce, pročelnika Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem.