Javni poziv

26.09.2018.

Od 1. listopada online prijave za gradske subvencije poduzetnicima

Autor: Smiljana Radović Lagator

Grad Rijeka danas je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva. Subvencije se dodjeljuju za devet mjera usmjerenih na razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti riječkih poduzetnika. Iako je javni poziv raspisan danas, kako bi poduzetnici imali dovoljno vremena za pripremu dokumentacije, prijave će se zaprimati isključivo online od 1. listopada te će poduzetnici imati mjesec dana za prijavu.

Javni poziv, koji se raspisuje temeljem Općeg programa mjera poticanja poduzetništva na području grada Rijeke, predstavili su pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić te suradnikom Darijem Dobrilovićem.

Poduzetnici mogu podnijeti zahtjev za subvencioniranje troškova za uvođenje certifikata, izradu marketinških planova, nabavku softvera, informatičke i elektroničke opreme, uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima, nabavu strojeva i opreme, usavršavanja zaposlenika te subvencioniranje troškova implementacije industrijskog dizajna, izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondove Europske unije te troškova poduzetnika početnika.

Grad Rijeka danas je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva. Subvencije se dodjeljuju za devet mjera usmjerenih na razvoj i unaprjeđenje konkurentnosti riječkih poduzetnika. Iako je javni poziv raspisan danas, kako bi poduzetnici imali dovoljno vremena za pripremu dokumentacije, prijave će se zaprimati isključivo online od 1. listopada te će poduzetnici imati mjesec dana za prijavu.Pojedini prijavitelj ima mogućnost podnošenja prijave na dvije od devet ponuđenih mjera, putem kojih može ostvariti subvenciju u maksimalnom iznosu od 75 tisuća kuna.

Kao i protekle godine, prijava se može podnijeti samo u online obliku, putem Informacijskog servisa grada Rijeke dostupnog na portalu eUsluga, u rubrici Poduzetništvo. Šira informacija i link za prijavu dostupni su i na portalu Grada Rijeke.

U 2018. godini za nepovratne subvencije poduzetnicima osigurano je 2,875 milijuna kuna, s time da je za devet navedenih mjera predviđeno 2,075 milijuna kuna, a ostatak za subvencioniranje kamatne stope i naknade za obradu poduzetničkih kredita, za što je poziv raspisan u kolovozu. Javni poziv za Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnih proizvoda ili usluga u suradnji sa Zakladom Fipro tek će se raspisati.