Stuttgart

14.01.2015.

Kvarner na velikom turističkom sajmu u Stuttgartu

Autor: Radio Rijeka

Kvarner se od idućeg vikenda predstavlja kao regija partner na najvećem turističkom sajmu u Stuttgartu. Uz Kvarner, partneri sajma su Sejšeli i Rumunjska, a Kvarner se predstavlja kao važna kamping destinacija u koju dolazi oko 30 posto njemačkih turista.

Krk

Predstavit će se uglavnom kampovi na kvarnerskim otocima, istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te najavila da će sajam otvoriti rapski samostreličari.

Posjetitelji sajma CMT, na kojem sudjeluje dvije tisuće izlagača, imat će priliku upoznati creske vunarice, a otok Lošinj izložit će svoj bogat wellness program. Bit će predstavljena i nova kamping brošura Kvarnera, a naglasak će biti na promociji projekata Kvarner family - Pet Friendly za kućne ljubimce, Bike Friendly za bicikliste te Hike Friendly za ljude koji vole pješačiti.

U proteklih pet godina Kvarner bilježi porast turističkog prometa od 14 posto. Veći rast u turizmu nije moguć bez investicija u smještajne kapacitete, no može se novim sadržajima i podizanjem kvalitete ponude raditi na produljenju sezone. To se, među ostalim, odnosi na rekrativne sadržaje, poput biciklističkih staza i šetnica, zatim na zdravstveni i kulturni turizam te brendiranje gastronomije, wellnessa, aromaterapije.

Dio te ponude predstavit će se i na sajmu koji svake godine posjeti oko 240 tisuća posjetitelja, a s njega izvještava oko dvije tisuće novinara iz 90 zemalja svijeta.

Izvor: Radio Rijeka